Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον: "Οι διαβάσεις έξω από τα σχολεία που κατάντησαν πολυτέλεια"

Εδώ και καιρό η δημοτική μας κίνηση και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου με την "Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον", Κώστας Κάβουρας, έχουν αναδείξει το θέμα με τις ανύπαρκτες διαβάζεις πεζών συνολικά στην πόλη μας και ειδικά έξω από σχολεία και τις παιδικές χαρές, ειδικά για τα μικρά παιδιά και τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Για την ιστορία εδώ: http://www.allileggya-poli.gr/7382…

Ως δημοτική κίνηση δεν μείναμε απλά στην "καταγγελία.

Θεωρούμε ότι έχει γίνει κατανοητό πλέον από όλους τους δημότες του Ιλίου, ότι η απερχόμενη διοίκηση Ζενέτου θεωρεί αυτά τα ζητήματα "δευτερεύοντα" και "επουσιώδη", μπροστά στον γνωστό "άρτο και θεάματα" μέσω των οποίων επιδιώκει να αυτοδιαφημίζεται και να αυτοπροβάλλεται.

Που να βρει μετά καιρό με τόσες "φιέστες" και "περιηγήσεις" για διαβάσεις στην κατάσταση που πρέπει, ελεύθερες και χωρίς εμπόδια, αντίστοιχα και για τις ράμπες για τους ΑμεΑ ή τους οδηγούς όδευσης τυφλών. Που να βρει καιρό να μεριμνά για την επαρκή οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση έξω από τα σχολεία.

Ως "Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον" δεσμευτήκαμε και δεσμευόμαστε ότι αυτά - διαβάσεις πεζών, ράμπες ΑμεΑ, πεζοδρόμια, ελεύθερα πεζοδρόμια, ασφαλείς σχολικές διαδρομές κτλ - αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για εμάς.

Εμείς, με την ασφάλεια των πεζών και των παιδιών στην πόλη μας δεν παίζουμε.

Χαιρετίζουμε την απερχόμενη διοίκηση και τον κ. Ζενέτου προσωπικά, που μετά από μήνες και χρόνια που οι διαβάσεις στην πόλη μας ήταν άφαντες, ουσιαστικά ανύπαρκτες, θυμήθηκε 9 μέρες πριν τις εκλογές, να αρχίσει να τις βάφει.

Απλά, του συστήνουμε, να μην υποτιμά τόσο πολύ την νοημοσύνη του κόσμου του Ιλίου.


Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον