Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Δήλωση του Νίκου Σταματόπουλου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου, για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στις 26 Μάη

Από μεριάς της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου», ευχαριστούμε όλες και όλους που στήριξαν μας με την ψήφο τους στο δήμο και την περιφέρεια. Ιδιαίτερα όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, αλλά και τους νέους, τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Όλους όσους έκαναν το βήμα σε μια σύνθετη εκλογική μάχη που κυριάρχησε η προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και ψεύτικων διλημμάτων, αναγνωρίζοντας ότι την πραγματική διαφορά την κάνει η στήριξη στο συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Πολλοί περισσότεροι ήταν αυτοί με τους οποίους συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, αντιμετώπισαν θετικά τα όσα αναδείξαμε και την προεκλογική περίοδο, αλλά δεν πήραν την τελική απόφαση στήριξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μπορούμε όμως το επόμενο διάστημα να συναντηθούμε στους αγώνες και στις διεκδικήσεις, αυτός άλλωστε είναι και ο μοναδικός ελπιδοφόρος δρόμος για να αλλάξουν τα πράγματα.

Από σήμερα κιόλας καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για να εμποδιστεί η αντιλαϊκή πολιτική, για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, όλων όσοι υποφέρουν. Για να πάρουν ανάσες τα λαϊκά στρώματα, στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών. Για όλα τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας, τη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, κατά των πλειστηριασμών και των φόρων, για τα λαϊκά δικαιώματα, ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριό πολέμου.

Οι 4 πλέον δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Ιλίου θα συμπαραταχθούν σε αυτό τον αγώνα.

Στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών στην πόλη μας και στην περιφέρεια δεν θα υποκύψουμε στο δίλημμα ποιος είναι το "μικρότερο κακό". Ζενέτος ή Κακούρης, Πατούλης ή Δούρου. Όλοι τους στηρίζονται από κόμματα που κυβέρνησαν και γονάτισαν το λαό μας, στηρίζουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, σε βάρος του λαού.

Καλούμε τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους τη νεολαία να τους αποδοκιμάσει και στην κάλπη της επόμενης Κυριακής με κάθε τρόπο. (λευκό ή άκυρο). Γιατί δεν στηρίζουμε κανέναν διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής. Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους από θέση μαχητικής αντιπολίτευσης, στην πρώτη γραμμή της πάλης για όλα όσα δικαιούμαστε και μας τα στερούν.

Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά ακόμη πιο μαχητικά. Το δίκιο είναι με το μέρος μας και στο τέλος θα νικήσει. Θα τα καταφέρουμε.