Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

Mε εντυπωσιακή συμμετοχή ξεκίνησαν χθες οι τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ίλιον. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με συναυλίες από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ενδιαφέρουσες συζητήσεις και άλλες πολύμορφες δραστηριότητες.
Από το σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η κεντρική συζήτηση του Φεστιβάλ, με θέμα «Ζωή χωρίς εκμετάλλευση στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας», στις 8 μ.μ. στη Λαϊκή Σκηνή. 
Παραθέτουμε το σημερινό πρόγραμμα: 
- Κεντρική Σκηνή
21.30: «Η δύναμη βγαίνει από τις γροθιές...», αφιέρωμα σε πολιτικά τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και σε επαναστατικά τραγούδια όλου του κόσμου.
Καλλιτεχνική επιμέλεια - ενορχήστρωση: Θάνος Μικρούτσικος - Θύμιος Παπαδόπουλος.
Συμμετέχουν: Κώστας Θωμαΐδης, Πολυξένη Καράκογλου, Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Μεράντζας, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Διονύσης Τσακνής.
23.00: Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.
- Λαϊκή Σκηνή
20.00: Κεντρική συζήτηση«Ζωή χωρίς εκμετάλλευση στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας». Θα μιλήσουν ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
21.30: «Οι ποιητές της ζωής μας... τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο», συναυλία με το συγκρότημα του Δυτικού Τομέα της ΚΟΑ.
22.00: Συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».
23.00: «Τραγούδια σε γκρο πλαν», αφιέρωμα στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κίρκη Καραλή
Συμμετέχουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Δανάη Κατσαμένη, Λένα Κιτσοπούλου, Λήδα Μανιατάκου, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Μαριάνθη Σοντάκη, Θεοδώρα Τζήμου, Ταξιάρχης Χάνος.
00.00: Ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο.
- Μαθητικό Στέκι
19.15: «Μαθητικός Καζαμίας», θεατρική παράσταση από μαθητές του 3ου Λυκείου Πετρούπολης.
21.30: Stand up comedy με τον Αλέξανδρο Μαλιάτση και τον Σπήλιο Φλώρο.
22.30: Συναυλία με τους «Raibo» (5o Λύκειο Γλυφάδας) και «m@t» (59ο Λύκειο Αθηνών).
23.00: Συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή.
00.00: Party με τον «Dj Tyler».
- Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων
21.30: Συναυλία με την μπάντα της «Στροφής» (ΚΕΘΕΑ).
22.00: Rock συναυλίες με τους «Sober on Tuxedos» και τους «KollektivA».
23.00: Συναυλία με τη Ματούλα Ζαμάνη.
- Στέκι Φοιτητών
18.00: Παρουσίαση ερευνητικών εργασιών: Βία και καταστολή: Ιστορικές, θεωρητικές και πολιτικές προεκτάσεις και Ζητήματα οικονομικής θεωρίας και πολιτικής.
- Χώρος προσφύγων και μεταναστών 
19.30 Συζήτηση«Ελληνες και ξένοι εργάτες παλεύουμε ενωμένοι για να... χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα... τον Σοσιαλισμό». Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
- Στέκι Πολιτισμού
19.30: Έργα του Μότσαρτ από τους «Cantabile String Quartet».
20.00: Συζήτηση: «Πόσο "ριζοσπαστικό" είναι το μεταμοντέρνο;». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
- Παιδότοπος
6 μ.μ. - 7.30 μ.μ.: Καλλιτεχνικό εργαστήρι. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία με απλά υλικά να φτιάξουν φθινοπωρινές χειροτεχνίες και κατασκευές.
7.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.: «Ο Παράξενος Μουσικός», μια παράσταση βασισμένη στο παραμύθι των αδερφών Γκριμ από τους Τρομπετίνι. Ενα όμορφο παραμύθι με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής χάλκινων πνευστών (τρομπέτες - τρομπόνια). 
8.30 μ.μ. - 9.30 μ.μ.: «Τεχνοβάτες», παράσταση θεάτρου μαριονέτας με τον Χρήστο Τζικα.  
- Κόκκινο Αερόστατο
Από τις 19.00 έως τις 23.00 θα λειτουργούν 5 "Γωνιές» δραστηριοτήτων. Τα προγράμματά τους θα είναι μικρής διάρκειας και θα επαναλαμβάνονται μέσα σε αυτές τις ώρες. Πιο συγκεκριμένα, οι «γωνιές» είναι οι εξής: Γωνιά «κόκκινου Αερόστατου» και παιδικής κατασκήνωσης με τίτλο «Ελα κι εσύ στην παρέα μας!». Γωνιά «Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει...» με πρωτότυπα παιχνίδια και κατασκευές. Γωνιά του Αθλητισμού που θα περιλαμβάνει και γνωριμία με μαχητικά αθλήματα, καθώς και αθλήματα στίβου. Γωνιά με τίτλο «Για έναν άλλο κόσμο, όμορφο και δίκαιο, για όλα τα παιδιά». Γωνιά «Στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών".