Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Εθνική Εστία: Με μεγάλη επιτυχία η αφιερωμένη εκδήλωση στην Σοφία Βέμπο

Το θέατρο "Άννα Συνοδινού" του νέου Πολυδύναμου Κέντρου Πολιτιστικών Αθλητικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της πόλης μας άνοιξε την αυλαία του τη Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 με την επετειακή εκδήλωση - αφιέρωμα στην Σοφία Βέμπο που πραγματοποίησε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Η Εθνική Εστίασε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου. 

Τα επιμορφωτικά τμήματα του Συλλόγου χόρεψαν τα τραγούδια από την αρχή της καριέρας της μεγάλης τραγουδιστριας ενω η πενηνταμελης πολυφωνική χορωδία Αγ.Μαρίνας Χαλκίδας έδωσε το στίγμα της ημέρας με τα πολεμικά τραγούδια της τραγουδίστριας της νίκης . Την εκδήλωση πλαισίωσε στο φουαγιέ του θεάτρου έκθεση με επιστολές, ενθυμήματα και άγνωστο φωτογραφικό υλικό της τραγουδίστριας της νίκης απο το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γ.Λεβιθόπουλος" . Το εξαιρετικό αυτό αφιέρωμα παρουσίασε ο ανηψιος της Σοφίας Βέμπο, Βασίλης Τραϊφόρος μεταφέροντας με γλαφυρότητα άγνωστες προσωπικές ιστορίες. 

Παρόν ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Νίκος Ζενέτος, η βουλευτής κα Νάντια Γιαννακοπούλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ Αλεξανδράτου και κα Αυλωνίτου, ο πρώην βουλευτής κ. Μιχάλης Καρχριμάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης του Ιλίου, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης. 

Η νέα στέγη πολιτισμού του Ιλίου, το νέο Θέατρο " Άννα Συνοδινού" και το νέο Πολυδύναμο Κέντρο Πολιτιστικών Αθλητικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΒΙοφιαλ) άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο τη περασμένη Κυριακή. Ένας χώρος υπερσύγχρονος, ικανός να αγκαλιάσει κάθε πολιτιστικό κομμάτι αυτής της πόλης.