Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ίλιον: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω μη απαρτίας (VIDEO)

Αναβλήθηκε η τελευταία προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου λόγω έλλειψης απαρτίας καθώς απουσίαζαν σύσσωμα τα μέλη της αντιπολίτευσης. (21 από τα 41 μέλη του ΔΣ)

Όπως ανέφεραν από την αντιπολίτευση, τα μέλη της δεν προσήλθαν. διότι ενώ ήταν σε εξέλιξη διαβούλευση όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και του σωματείου εργαζομένων για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, η διοίκηση Ζενέτου την απαξίωσε/αγνόησε και έφερε το θέμα προς ψήφιση πρωτού αυτή ολοκληρωθεί. Άλλωστε νωρίτερα είχε ζητηθεί από τη διοίκηση να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα και να πραγματοποιηθεί το συμβούλιο κανονικά ως προς τα υπόλοιπα και αυτή αρνήθηκε.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Ιλίου έγινε αναβολή συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου κι αυτό συνέβη διότι η πλειοψηφούσα παράταξη του δήμαρχου Ζενέτου δεν έλαβε αυτοδυναμία από την 1η Κυριακή στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές (49,54%) που πραγματοποιήθηκαν με το εκλογικό σύστημα του «Κλεισθένη», όπου έγινε εφαρμογή της απλής αναλογικής στην κατανομή των εδρών.

Δείτε το σχετικό βίντεο: