Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Αλληλέγγυα Πόλη: Αποδεκτή η πρόταση για την διάθεση tablet στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στους μαθητές του Δήμου Ιλίου

Όλο το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» με αίσθημα ευθύνης και αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, καταθέτουν σειρά ρεαλιστικών και δημιουργικών προτάσεων ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για τους κατοίκους του Ιλίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 06 Απριλίου, με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, ο επικεφαλής της Αλληλέγγυας Πόλης, κατέθεσε τη θέση της δημοτικής κίνησης να διατεθούν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες tablet ή υπολογιστές και πρόσβαση στο internet, για όσους μαθητές και μαθήτριες αντιμετωπίζουν δυσκολίες και παραμένουν αποκλεισμένοι από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Είναι μία πρόταση που η δημοτική μας κίνηση έχει καταθέσει δημόσια εδώ και καιρό. Και αισθανόμαστε απολύτως δικαιωμένοι διότι βλέπουμε σήμερα φορείς και δημοτικές αρχές να την υιοθετούν, να την στηρίζουν και να την υλοποιούν.
Ελπίζουμε σύντομα να αποφασίσει να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των αυξημένων αναγκών της περιόδου (χαρακτηριστικό παράδειγμα το σημερινό αλαλούμ με τις εγκυκλίους για tablet που η μία αναιρεί την άλλη και τελικά μηδέν εις το πηλίκο).
Ο επικεφαλής της Αλληλέγγυας Πόλης, Κώστας Κάβουρας, κατά την τοποθέτησή του στο Δ.Σ., αφού επισήμανε ότι την συγκεκριμένη πρόταση την έχουν υιοθετήσει – και ήδη την εφαρμόζουν –  αρκετοί Δήμοι της χώρας (ενδεικτικά: Γλυφάδας, Άρτας, Ναυπλιέων, Πεντέλης, Καρύστου) πρότεινε να ληφθεί μέριμνα από τον Δήμο Ιλίου, ώστε να δοθούν άμεσα στους μαθητές που έχουν ανάγκη οι απαραίτητες ηλεκτρονικές συσκευές, για να μην χαθεί άλλος χρόνος.
Από την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή δια στόματος του κ. Ζενέτου, ανέφερε ότι συμφωνεί με την συγκεκριμένη πρόταση και ότι εξετάζει τρόπους για να γίνει εφικτή.
Η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» όπως όλο το προηγούμενο διάστημα έτσι και σήμερα, εν μέσω υγειονομικής κρίσης και ενόψει της δύσκολης συνέχειας που προβλέπεται, θα συνεχίσει απρόσκοπτα να καταθέτει προτάσεις, να υψώνει τη φωνή των δημοτών, να αγωνίζεται και να διεκδικεί ώστε το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών στον Δήμο Ιλίου να μπορούν να έχουν όλα όσα είναι απαραίτητα για την εύρυθμη, παραγωγική και σύγχρονη λειτουργία της εκπαίδευσης στην πόλη μας.   
Αναμένουμε από τη διοίκηση του Δήμου να τηρήσει τη δέσμευσή της – έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Δήμαρχος δημόσια θυμίζουμε – ώστε η διαδικασία να προχωρήσει το συντομότερο και με όρους διαφάνειας.

Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον