Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου: Παρέμβαση στο Ίλιον ενάντια στα ναρκωτικά

Μέλη και φίλοι του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Ιλίου, υποστήριξαν την παρέμβαση στην πλατεία Ιλίου την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών. 

Με πανό που έγραφε: Όχι στα ναρκωτικά – Επανάσταση για τη Ζωή και κείμενο της ψυχίατρου και μέλους Κατερίνας Μάτσα που μοιράζονταν στους εργαζόμενους, συνταξιούχους και τη νεολαία της περιοχής, η παρέμβαση προσέλκυσε το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων. Συγχρόνως από την ντουντούκα τονίζονταν η επείγουσα ανάγκη διεκδίκησης δημόσιων και δωρεάν προγραμμάτων απεξάρτησης σε κάθε περιοχή, σε σύνδεση με την πάλη για την αλλαγή της ζωής και τη μεταμόρφωση του κόσμου.

Στη δράση του Κοινωνικού Ιατρείου Ιλίου, το οποίο μπαίνει στον 6ο χρόνο της λειτουργίας του, γινόταν σαφές, ότι η απάντηση στα προβλήματα που οδηγούν πολλούς ανθρώπους στις εξαρτήσεις, είναι συλλογική και πολιτική, καλώντας σε συμμετοχή στην πολύ σημαντική κινητοποίηση στην πλατεία Εξαρχείων, την Κυριακή 28 Ιουνίου. 

Η παρέμβαση του Κοινωνικού Ιατρείου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, θέτοντας τις βάσεις για επόμενες δράσεις στην περιοχή, σε συνδυασμό με την πάλη της Αριστερής Κίνησης Ιλίου ενάντια στην διάλυση της δημόσιας υγείας και τις χωματερές, αλλά και την δράση της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά.