Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Συμβολικές δράσεις για το Περιβάλλον από τον Δήμο Ιλίου


Με δυο συμβολικές δράσεις συμμετοχής και ευαισθητοποίησης, τον καθαρισμό εξωτερικού χώρου στο Πάρκο Τρίτση και τη μεταφύτευση μιας υπεραιωνόβιας ελιάς, ως συμβόλου γονιμότητας και ευημερίας, έστειλε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Ιλίου.

Το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουνίου, εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Πρασίνου, οι μαθητές και διευθυντές των Α΄ και Β΄ ΕΠΑΛ και 5ου ΕΚ, μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η Εθνική Εστία», ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθάρισαν τον εξωτερικό χώρο του Πάρκου Τρίτση επί της λεωφόρου Φυλής.

Λίγη ώρα αργότερα, στη συμβολή του νέου τμήματος της Λ. Θηβών με την οδό Αγίου Νικολάου και Ερμιόνης, ο Δήμαρχος Ιλίου, μαζί με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Χρόνη Ακριτίδη και Χρήστο Βίνη αντίστοιχα, προχώρησαν στη μεταφύτευση μιας ελιάς, ηλικίας πάνω από 200 ετών, το πρώτο από τα 5 ελαιόδεντρα που θα παραδώσει στον Δήμο η εταιρία, στο πλαίσιο της δράσης της για τη διαχείριση του φυτικού κεφαλαίου. Τη γιγάντια επιχείρηση μεταφοράς του δέντρου συντόνισε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παναγιώτα Μηλιώνη, από κοινού με την αρμόδια Διευθύντρια του Δήμου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
«Η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος αποτελεί προϋπόθεση για οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Ο Δήμος Ιλίου έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθητοποίησή του για την προστασία της φύσης και είναι ιδιαίτερος συμβολισμός το γεγονός ότι, στο Δημαρχείο, βρίσκεται το αντίγραφο της επιγραφής, σε μαρμάρινη πλάκα, του αρχαιότερου οικολογικού μηνύματος παγκοσμίως, που ανακαλύφθηκε στην περιοχή. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στη δράση μας για τον καθαρισμό στο Πάρκο Τρίτση, όπως επίσης, την ΕΡΓΟΣΕ και το Πράσινο Ταμείο, για την παραχώρηση των ελαιόδεντρων, που θα μεταφυτευθούν σε σημεία της πόλης μας. Ας αποτελέσει η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την αφετηρία για να γίνουμε όλοι φορείς πραγματικής αλλαγής σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο για την προστασία της γης μας».

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου Ιλίου: