Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Χαλαρώνει ο απεργιακός κλοιός

Χαλαρώνουν τον απεργιακό κλοιό των Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις του εμπορικού κόσμου και του επιβατικού κοινού.

Έτσι, την προσεχή Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, όλα τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί 4ωρη στάση εργασία 12 με 4 το απόγευμα στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το Τραμ και 5ωρη στάση 11 με 4 το απόγευμα στο μετρό και τον Ηλεκτρικό.
Για την Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων, τα σωματεία των εργαζομένων σε Ηλεκτρικό, Μετρό, τραμ και προαστιακό δεν θα πραγματοποιήσουν καμμία κινητοποίηση.
Το "πρόγραμμα" των κινητοποιήσεων της εβδομάδας τροποποιείται ως εξής:
ΑΥΡΙΟ: Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Ακινητοποιημένος ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
ΤΕΤΑΡΤΗ: Ακινητοποιημένα όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω 24ωρης απεργίας. Στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και στον ΟΣΕ.
ΠΕΜΠΤΗ: Στάση εργασίας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, λόγω γενικής συνέλευσης.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ