Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συνέχιση απεργιών στα φαρμακεία..


Η Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ που συνεκλήθη στις 24-1-2011 στο ξενοδοχείο CARAVEL, αποφάσισε τα εξής:



1.- Απεργία ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26-27-28 Ιανουαρίου με ανοιχτά διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα, από τα οποία θα εξυπηρετείται το κοινό με εκτέλεση κανονικά των συνταγών όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

2.- Την 31-1-2011 (ημέρα Δευτέρα), συνέχιση της Γενικής Συνέλευσης στο ξενοδοχείο CARAVEL, στις 5 το απόγευμα η οποία θα εκτιμήσει την κατάσταση και αν χρειαστεί θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις ακόμα και με άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στα ταμεία που καθυστερούν τις πληρωμές τους.

3.- Τα ταμεία που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη καθυστέρηση εξόφλησης (οφειλές από τον 7ο και 8ο μήνα /2010) είναι ο ΟΠΑΔ, Δικηγόροι Αθηνών, ΤΣΑΥ, ΗΣΑΠ, Δικηγόροι Επαρχιών, Συμβολαιογράφοι κ.λ.π. Δίνεται περιθώριο μιας εβδομάδας ώστε να εξοφλήσουν το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών τους προς τον ΦΣΑ και για αυτό τα ταμεία για τα οποία θα γίνει τελικά άρση της επί πιστώσει χορήγησης θα ανακοινωθούν την 1-2-2011. Τα ταμεία αυτά θα γίνουν γνωστά στους φαρμακοποιούς - μέλη του ΦΣΑ με μήνυμα στο κινητό τους.

4.- Συγκέντρωση στην Βουλή την Τετάρτη 26-1-2011 κατά την συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου. Για την ακριβή ώρα τα μέλη του ΦΣΑ θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος στο κινητό τους.