Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Σύγχρονο ΙΛΙΟΝ: Εξοντωτικά Πρόστιμα στο Δήμο Ιλίου



Σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση του μνημονίου έχει βυθίσει τη χώρα σε βαθιά οικονομική ύφεση και οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τις 800.000, το καθεστώς του Δήμου Ιλίου έχει επιδοθεί στην επιβολή εξοντωτικών προστίμων ύψους έως και 5000 ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Δήμου. 

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για κλειδαράδες και ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών οι οποία αναρτούν σε υπαίθριους χώρους αυτοκόλλητα με το τηλέφωνό τους, ή κηδειόχαρτα με την επωνυμία του γραφείου τελετών αντιστοίχως. 

Το Σύγχρονο Ίλιον μολονότι καταδικάζει κάθε είδους παράνομης συμπεριφοράς, δεν μπορεί να παραβλέψει την πρωτοφανή, εκδικητική και συμπλεγματική συμπεριφορά. Με την παντελή έλλειψη ειδικών διαφημιστικών πλαισίων σε κεντρικά σημεία του Δήμου εξωθεί τους επαγγελματίες στην παρανομία, για να έρθει εκ των υστέρων να αποκαταστήσει την τάξη και νομιμότητα μέσω της επιβολής προστίμων. 

Η υποκριτική και κοινωνικά ανάλγητη αυτή συμπεριφορά καταδικάζει τις επιχειρήσεις του Ιλίου σε λουκέτο και τους υπαλλήλους τους στην ανεργία. Ο Δήμαρχος οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, να ανακαλέσει τα πρόστιμα και να αναθεωρήσει συνολικά την πολιτική των χαρατσιών.