Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Όχι στο Κλείσιμο του ΙΚΑ Ιλίου...

Καθημερινά μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ιλίου και της Επιτροπής Αγώνα ενημερώνουν τον κόσμο έξω από το ΙΚΑ Ιλίου.

Η δ/νση του τοπικού ΙΚΑ, μετά από πίεση των κατοίκων, παρέτεινε την λειτουργία του υποκαταστήματος για μία εβδομάδα. Χθες ανάρτησε ανακοίνωση στην είσοδο ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή θα λειτουργήσει μέχρι τις 12:00 και από Δευτέρα οι κάτοικοι θα εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα Αγίων Αναργύρων (Μπίμπιζα).

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου, στη συνεδρίασή του της 14/3/13, σε ένα ψήφισμα που είχε ως κύριο λόγο το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο ( http://www.ilion.gr/web/guest/anna/archive/13739?p_p_action=1& ), αναφέρει ότι ζητάει: "Την επαναλειτουργία των Διοικητικών Υπηρεσιών ΙΚΑ Αγίου Φανουρίου.". 

Να σημειωθεί ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσιος Πατσούρης (Υποδιοικητής ΙΚΑ) απουσίαζε στην παραπάνω συνεδρίαση. Έχουμε μέσον, αλλά δεν έχουμε ΙΚΑ!!!! Μήπως για λόγους ευθιξίας πρέπει να παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος;


Καλούνται όλοι οι κάτοικοι και οι φορείς του Ιλίου σε συγκέντρωση / παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, την Πέμπτη 4/4/13 στις 8μ.μ. να απαιτήσουμε από το Δήμο την ενεργή του παρέμβαση μαζί με τους κατοίκους ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του ΙΚΑ Ιλίου. Ίσως γίνει προσπάθεια να καλέσουμε και ΜΜΕ τη βραδιά αυτή. Σκεφτόμαστε και να προτείνουμε ή αποκλεισμό του ΙΚΑ ή κατάληψη για την Παρασκευή, ώστε να μη γίνει η μετακόμιση. Θα αποφασιστεί από τον κόσμο που θα μαζευτεί στο Δημαρχείο.


Να σημειωθεί επίσης ότι είχε βγει απόφαση ότι το ΙΚΑ Χολαργού στις 15/2/2013 θα σταματήσει να λειτουργεί. Μετά από κινητοποίηση των κατοίκων και του Δήμου και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει το αμπαλάρισμα (είχε δημοσιευτεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ διαγωνισμός για την μεταφορική εταιρεία κλπ), «ο υπουργός κ. Ι. Βρούτσης και η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποφάσισαν ‘στο παρά πέντε’ να δώσουν χρονική παράταση στη λειτουργία του ΙΚΑ Χολαργού..." 

Κάτι ανάλογο έγινε και για το ΙΚΑ Κηφισιάς.


ΑΡΑ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΕΣΟΥΜΕ, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!


Πρωτοβουλία Πολιτών