Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Μηχανοκίνητη πορεία έκανε ο Δήμος Ιλίου το πρωί - Για υποκρισία καταγγέλλουν τον δήμαρχο σύμβουλοι αριστερών παρατάξεων

Πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, αντιδρώντας στη ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των Τοπικών Οργανισμών, από την Ολομέλεια της Βουλής . 

Μικροένταση υπήρξε ανάμεσα στους αιρετούς & εργαζόμενους του Δήμου Ιλίου που θέλησαν να κάνουν μηχανοκίνητη πορεία με τα οχήματα του Δήμου Ιλίου προς στο Σύνταγμα και τις αστυνομικές δυνάμεις όπου και τελικά παρεμπόδισαν τα οχήματα.

Δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς για την εναντίωσή του στην Π.Ν.Π έκανε κι ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος (μαζί του βρέθηκαν κι άλλοι δήμαρχοι από δήμους της Αττικής).


Για υποκρισία καταγγέλλουν τον δήμαρχο οι δημοτικοί σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων: "Αλληλέγγυα Πόλη - ΣΥΡΑ" και "Αριστερό Σχήμα Ιλίου", για την πρωτοφανή στάση του δημάρχου να κινητοποιηθεί με τέτοιο ζήλο ύστερα από 5 χρόνια "άγριων" μνημονιακών εφαρμογών κι αμέτρητων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχόμενου..


Δήλωση Χρήστου Μπατσή,
Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης:"Αλληλέγγυας Πόλης - ΣΥΡΑ"
"5 χρόνια μνημόνια, 5 χρόνια απραξία κ. Ζενέτο, 5 χρόνια ούτε νύξη για κινητοποίηση για την κατά 66% μείωση πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ελπίζω να μας πείτε πόσο κόστισε η μηχανοκίνητη κάθοδος. 

Πάντως σοφός ο κ. Κουκουβίνος, έβαλε τα αποθεματικά του Δήμου Ιλίου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά τότε ποιος ο οίστρος για τις (σημερινές) κινητοποιήσεις;
Και μην μου πείτε: η ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση χτυπιέται, γιατί στα χρόνια του Μνημονίου, δεν πονέσατε καθόλου..."



Τοποθέτηση Γιώργου Χρόνη,
Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης: "Αριστερό Σχήμα Ιλίου"
"Χτες και σήμερα είδαμε πολλές ανακοινώσεις δημοτικών αρχών να καταγγέλλουν την απόφαση της πολιτείας να δεσμεύσει τα αποθεματικά τους. Υπήρξαν και ανακοινώσεις- ελάχιστες- δημοτικών αρχών που στήριξαν τη συγκεκριμένη απόφαση.

Μπαίνει ένα θέμα ηθικής τάξης. Πολλές από τις δημοτικές αρχές που καταγγέλλουν τη δέσμευση των αποθεματικών έκαναν το ίδιο πράγμα το 2011 εκμεταλλευόμενοι τον Καλλικράτη δεσμεύοντας τα αποθεματικά των σχολικών μονάδων. Είναι ηθικό κάποιος να καταγγέλλει κάτι που το έχει διαπράξει και ο ίδιος; Δικαίωμα τέτοιας καταγγελίας έχουν όσες δημοτικές αρχές δεν έχουν δεσμεύσει τα αποθεματικά των σχολικών μονάδων. Οι υπόλοιπες οφείλουν να επιστρέψουν πίσω τα αποθεματικά για να έχουν το δικαίωμα της καταγγελίας. Διαφορετικά η υποκρισία θα ζει και θα βασιλεύει.

Είπε ο Δήμαρχος να υπάρχει σεβασμός και διάλογος ανάμεσα στους φορείς της πολιτείας. Δυστυχώς ούτε σεβασμός ούτε διάλογος υπήρξε το 2011 όταν έγιναν οι δεσμεύσεις των αποθεματικών των σχολείων.

Να πάρει πίσω η πολιτεία την απόφασή της, αλλά να επιστρέψουν και οι δημοτικές αρχές πίσω τα αποθεματικά των σχολείων. Όχι να διαμαρτυρόμαστε όταν βάζουν χέρι στα αποθεματικά μας, αλλά να σφυρίζουμε αδιάφορα όταν βάζουμε χέρι εμείς στα αποθεματικά άλλων φορέων. Όχι 2 μέτρα και 2 σταθμά. Διαφορετικά η όποια αγανάκτηση και οι όποιες επαναστατικές κορόνες ακούγονται για λόγους εντυπώσεων και όχι ουσίας."