Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ξεκινούν οι μελέτες για την επέκταση του Μετρό προς Ίλιον



Σύμφωνα με το ypodomes.com ξεκινούν σύντομα οι γεωλογικές, γεωφυσικές και γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες για την επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας, Ανθούπολη-Ίλιον.

Με απόφαση του ΔΣ της Αττικό Μετρό απορρίφθηκε η ένσταση από διαγωνιζόμενο και κατακυρώθηκε η ανάθεση της σύμβασης στην σύμπραξη «Ν.ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ», με μέγιστη συνολική αμοιβή όλων των επι μέρους συμβάσεων της συμφωνίας: πλαίσιο, επτακόσιες δέκα οκτώ χιλιάδες επτακόσια πενήντα ευρώ (718.750,00€), μη
περιλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Το έργο της βόρειο δυτικής επέκτασης της γραμμής 2 από την Ανθούπολη στο Ίλιον είναι στα πλάνα κατασκευών της Αττικό Μετρό για την επόμενη δεκαετία.

Η επέκταση θα έχει μήκος 4χλμ και 3 νέους σταθμούς, όλους στα διοικητικά όρια του Δήμου Ίλιον. Οι 2 πρώτοι σταθμοί θα εδράζονται επί της Λεωφόρου Θηβών ενώ ο τρίτος και τερματικός σταθμός στα όρια του Δήμου Ίλιον με το Καματερό.

Το κόστος της επέκτασης εκτιμάται σε περίπου 350εκ. ευρώ ενώ είναι άγνωστο το πότε θα μπορούσε να προωθηθεί προς υλοποίηση καθώς πριν από αυτή την επέκταση βρίσκεται σε προτεραιότητα το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 από το Γαλάτσι μέχρι το Γουδή.

Όπως όλα δείχνουν η Αττικό Μετρό ωριμάζει μελετητικά μία σειρά από μελλοντικά έργα καθώς εκτός από αυτή την επέκταση σε μελέτες βρίσκονται και τα υπόλοιπα τμήματα της γραμμής 4 προς Εθνική Οδό, Περισσό και Άνω Ηλιούπολη.