Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου:"Δεχόμαστε απειλές για να διεξαχθεί η Λευκή Νύχτα με την συναίνεσή μας"

Συνέντευξη έδωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου Σπύρος Δουγιέκος στον Αντώνη Δεωνά για την ''ΠΡΩΤΗ Ιλίου - Πετρούπολης'' και το www.ilionvoice.gr. 

Α.Δ : Κύριε Δουγιέκο, είστε νέα διοίκηση, πείτε μας τι σχεδιάζεται να κάνετε με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Σ.Δ : Εμείς σαν νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου, προεκλογικά είχαμε παρουσιάσει τα αιτήματά μας και θέλουμε να παλέψουμε για τους εμπόρους επειδή δυστυχώς τα λουκέτα συνεχίζουν να μπαίνουν κάθε μέρα. Εμείς ως διοίκηση του συλλόγου αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των συναδέλφων μας που είναι, το αφορολόγητο των 20.000 ευρώ συν 5.000 για κάθε παιδί που διεκδικούμε, για τις οφειλές στον ΟΑΕΕ που έχουμε μιλήσει μαζί τους και δυστυχώς είναι μεγάλο το ποσοστό των συναδέλφων που χρωστούν στον ΟΑΕΕ, εμείς θέλουμε να γίνει μείωση 30% χωρίς να αφαιρεθούν από τα συντάξιμα χρόνια, θέλουμε οι έμποροι να ανασάνουν! Δυστυχώς δεν είναι καλό το κλίμα, είμαστε μια συνοικιακή περιοχή και έχουμε αρκετά και σοβαρά προβλήματα.

Α.Δ : Ποια η θέση του συλλόγου για την Λευκή Νύχτα.

Σ.Δ : Κοιτάξτε, η διοίκηση του συλλόγου και προεκλογικά είχε κάνει γνωστό ότι εμείς δεν είμαστε υπέρ της Λευκής Νύχτας και όταν λέμε δεν είμαστε υπέρ, λέμε ότι η Λευκή Νύχτα είναι μια ασπιρίνη στον καρκίνο. Δυστυχώς άλλες δυο Λευκές Νύχτες έγιναν, με επιτυχία από ότι λένε πολλοί, αλλά συνέχισαν με αμείωτο ρυθμό να μπαίνουν λουκέτα στα μαγαζιά. Εμείς θέλουμε να έχουμε κάθε μέρα Λευκή Νύχτα στο Ίλιον, δεν θέλουμε μια Λευκή Νύχτα γιατί πιστεύουμε ότι δεν σώνεται η κατάσταση με την μία!

Α.Δ : Τι έχετε να πείτε για τις απειλές που δέχεστε εσείς και ο Δημοτικός Σύμβουλος και γραμματέας του Συλλόγου κ. Σταματόπουλος;

Σ.Δ : Δυστυχώς είναι ανώνυμες οι απειλές, καλύτερα να ήταν επώνυμες και απειλούμαστε για να δώσουμε συναίνεση στο να γίνει η Λευκή Νύχτα. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει στον Δήμο, ότι η Λευκή Νύχτα δεν είναι αρμοδιότητα του Συλλόγου, την Λευκή Νύχτα την διοργανώνει ο Δήμος με την Περιφέρεια, με χρήματα ΕΣΠΑ, μέσω ΜΚΟ, άλλες οργανώσεις και δεν έχω πλήρη άποψη γι αυτό επειδή δεν αφορά το θέμα τον σύλλογο. Αυτή είναι η θέση μας για την Λευκή Νύχτα και δεν λέμε στους εμπόρους μην ανοίξετε τα καταστήματα, να μην γίνει η Λευκή Νύχτα, λέμε ότι δεν είναι αρμοδιότητα δικιά μας, δεν θέλουμε να διοργανώσουμε Λευκή Νύχτα, δεν είμαστε συνδιοργανωτές, γιατί δεν διαχειριζόμαστε κονδύλια για την Λευκή Νύχτα, τα διαχειρίζεται ο Δήμος και η Περιφέρεια!

Α.Δ : Στηρίζει ο Δήμος Ιλίου τον Εμπορικό Σύλλογο και ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο;

Σ.Δ : Ο Δήμος αν στηρίζει τον Εμπορικό Σύλλογο, δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής! Εμείς θέλουμε να είμαστε μαζί, θέλουμε να είμαστε συν οδοιπόροι, θέλουμε να μας βοηθήσει ο Δήμος, γιατί όπως και να το κάνεις ο Δήμος είναι μεγαλύτερης επιφάνειας οικονομικής και θέλουμε την βοήθειά του. Με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών έχουμε κάνει μια συνάντηση και θέλει ο Δήμος να κάνουμε το ''Μένω Ίλιον Ψωνίζω Ίλιον'', βέβαια αυτό πάγωσε προσωρινά, αλλά πιστεύω ότι θα το κάνουμε, γιατί περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με την Λευκή Νύχτα, αν θα πραγματοποιηθεί η όχι. 

Α.Δ : Έχουμε πληροφορηθεί ότι υπάρχουν ομάδες όπου ανάμεσά τους υπάρχει και συγγενικό πρόσωπο του Δημάρχου Ιλίου, που δημιουργεί προβλήματα στην συνοχή του Συλλόγου. Μπορείτε εσείς να κατ ονομάσετε τα άτομα αυτά και μπορείτε να μας πείτε τι έγινε στην χθεσινό συμβούλιο του Συλλόγου;

Σ.Δ : Χθες είχαμε ένα προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο, είχαμε κάποια θέματα εντός ημερήσιας διάταξης, προς έκπληξη είδαμε κόσμο, χαρούμενη έκπληξη, επειδή χαιρόμαστε να έχουμε κόσμο στα Διοικητικά Συμβούλια γιατί δυστυχώς είμαστε μόνοι μας, ακόμα και στην κοπή της πίτας είμαστε 10 άνθρωποι δυστυχώς και χθες είδαμε αρκετό κόσμο στα γραφεία του Συλλόγου, χαρά μας είναι αυτό! Αλλά, μάζεψαν κάποιοι υπογραφές, έβγαλαν και ένα ανώνυμο φυλλάδιο και όταν λέω ανώνυμο δεν το υπογράφει κάποιος! Μάζεψαν υπογραφές για κάποιους που θέλουν να γίνει η Λευκή Νύχτα, ενώ εμείς λέμε ότι είμαστε Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου, δεν είμαστε Εμπορικός Σύλλογος κέντρου Ιλίου και δυστυχώς η Λευκή Νύχτα βοηθάει τα μαγαζιά του κέντρου. Υπάρχουν μαγαζιά στην Πρωτεσιλάου, που η Πρωτεσιλάου είναι κέντρο στο Ίλιον, είναι εκεί η κεντρική πλατεία Γεννηματά που δεν θέλουν την Λευκή Νύχτα γιατί γίνεται πάρκινγκ και δεν έχουν και δουλειά μετά. Εμείς σαν διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, κοιτάμε σφαιρικά όλο το Ίλιον, γιατί και η Αγίου Νικολάου είναι Ίλιον, η Ζωοδόχος Πηγή, ο Άγιος Φανούριος και το Ρίμινι, όλα είναι Ίλιον και δεν γίνεται κάτι γι αυτό. Εχθές μαζεύτηκαν κάποιοι κύριοι στα γραφεία του Συλλόγου, εγώ σαν Πρόεδρος ρώτησα ποιος τους εκπροσωπεί μίλησε ο Μπάμπης Καρπούζος που εκπροσωπούσε όπως είπε τους συγκεκριμένους κυρίους, μίλησε για την Λευκή Νύχτα που θέλουν να γίνει και μας πίεσαν αρκετά, μας πίεσαν και για να κάνουμε γενική συνέλευση. Εμείς βάση καταστατικού δεν μπορούμε να κάνουμε γενική συνέλευση, γενική συνέλευση για να γίνει πρέπει να συντρέχουν άλλοι λόγοι και όχι όπως είναι η Λευκή Νύχτα η κάποιο ιβέντ. Γενική συνέλευση γίνεται πχ για διαγραφή μελών και άλλα πράγματα που δεν τα έχω μπροστά μου και δεν τα θυμάμαι τώρα.

Α.Δ : Πιστεύετε ότι αυτές οι ενέργειες κατά του Συλλόγου είναι κατευθυνόμενες;

Σ.Δ : Ναι! Έτσι πιστεύω, είναι κατευθυνόμενες...Δυστυχώς!