Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου για την "Λευκή Νύχτα"

Αυτές τις μέρες επιχειρείται από την διοίκηση του Δήμου Ιλίου μια πρωτοφανής και αήθης επίθεση εναντίον του εμπορικού συλλόγου ΙΛΙΟΥ για το θέμα της 
«ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ».

Η επίθεση αυτή συντονίζεται από την ίδια την διοίκηση του δήμου και υλοποιείται μέσω συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων που παροικούν στην κεντρική πλατεία και μέσω «συναδέλφων» που καταστρατηγούν το ωράριο λειτουργίας ανοίγοντας ακόμα και στις εθνικές γιορτές σε βάρος του συνόλου των επαγγελματιών της περιοχής μας.

Είναι η ίδια η διοίκηση που για 35 χρόνια υποστήριζε και στηριζόταν στα κόμματα που έφεραν σε αυτήν την τραγική κατάσταση όλους τους μικρούς επαγγελματίες και τους εργαζόμενους.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του εμπορικού συλλόγου ΙΛΙΟΥ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις πρόσφατες εκλογές, με συγκεκριμένο πρόγραμμα διοίκησης που το έκανε γνωστό στους συναδέλφους χωρίς να κρυφτεί πίσω από ψεύτικες ταμπέλες ανεξαρτήτων, ακομμάτιστων κ.λ.π.

Έκανε καθαρό χωρίς να κρυφτεί ότι έχει στόχο, να παλέψει, και αυτό θα κάνει, ενάντια στις επιλογές της όποιας κυβέρνησης που έρχονται σε αντίθεση με τα προβλήματά μας (συνταξιοδοτικό –φορολόγηση- ωράριο– Κυριακάτικες αργίες), ενάντια στους μεγαλέμπορους του Δήμου μας και στα πολυκαταστήματα που θεωρούν μαζί με την διοίκηση του δήμου ότι η αγορά είναι τσιφλίκι τους, αγνοώντας τους συναδέλφους της περιφέρειας (Ζ. Πηγή-Παλατιανή-Αγ. Νικολάου- Αγ. Φανούριος).

Η νέα Διοίκηση από την αρχή ξεκαθάρισε ότι οι όποιες «ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ» αποτελούν την ασπιρίνη για τον «καρκίνο» της αναδουλειάς και όχι την θεραπεία του.
Μετά από όσες Λευκές νύχτες έγιναν, δεν σταμάτησαν να κλείνουν μαγαζιά, το αντίθετο μάλιστα, υπάρχει έκρηξη στα λουκέτα και όλο και περισσότεροι συνάδελφοι οδηγούνται στην χρεοκοπία και στην ανεργία.
Η πολιτική του Δήμου είναι πολιτική διαχωρισμού των συναδέλφων σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, όταν ακόμα και αυτές οι ακριβοπληρωμένες εκδηλώσεις γίνονται στο κέντρο του Δήμου αγνοώντας την περιφέρεια και τις γειτονιές.

Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

Στη διοργάνωση της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ο Δήμος θέλει τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ να παίξει το ρόλο του μαϊντανού στην εφαρμογή των δικών του πολιτικών που είναι εναρμονισμένες πάντα με την πολιτική των κυβερνήσεων και των μεγαλων καταστημάτων. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ τα διαχειρίζεται κάποια εταιρεία που συμφωνεί με τον δήμο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (πού θα διατεθούν τα χρήματα, ποιοί θα τα πάρουν, πόσα η εταιρεία κλπ). Αυτό τον ρόλο λοιπόν η σημερινή διοίκηση του εμπορικού συλλόγου δεν είναι διατεθειμένη να τον εκτελέσει και δεν θα το κάνει.

Στις κουτοπονηριές της διοίκησης ΖΕΝΕΤΟΥ και των παρατρεχάμενων απαντάμε:

Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει καμία μα καμία αρμοδιότητα για το αν θα γίνει ή όχι η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ, όπως και η οποιαδήποτε απόφασή του δεν είναι δεσμευτική για τα μαγαζιά της περιοχής. Την όποια απόφαση για την ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ την έχουν η Περιφέρεια και ο Δήμος ΙΛΙΟΥ και η κάθε μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική ή όπως αλλιώς ονομάζεται οργάνωση.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:
  • Ενάντια σε κάθε παραβίαση του ωραρίου που ωφελεί τα μεγάλα καταστήματα και το μεγάλο κεφλαλαιο στην Ελλάδα.
  • Ο εμπορικός σύλλογος Ιλίου θα είναι δίπλα και στους εργαζόμενους εμποροϋπαλλήλους ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Τα πραγματικά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, η σημερινή διοίκηση του εμπορικού συλλόγου πιστεύει ότι είναι άλλα και γι’αυτά θα αγωνιστεί. Είναι:
  • το ασφαλιστικό και ο αγώνας ενάντια στις μειώσεις των συντάξεων και των ορίων ηλικίας.
  • τα προβλήματα της ιατρικής περίθαλψης που δεν έχουν χιλιάδες συνάδελφοι λόγω χρεών προς τα ταμεία.
  • Είναι η άγρια φορολόγηση των μικρών εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων.
  • Είναι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και του εξοντωτικού ωραρίου.
  • Είναι τα χρέη προς τις τράπεζες που έχουν μπει θηλιά στο λαιμό χιλιάδων συναδέλφων
Αυτά τα προβλήματα ιεραρχεί η σημερινή διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ΙΛΙΟΥ και γι΄αυτά θα παλέψει.
Οχι στα μέτρα που ευνοούν το μεγάλο κεφάλαιο.
Οι λευκές νύχτες κρύβουν τις μαύρες ημέρες των μικρών εμπόρων, των επαγγελματιών των αυτοαπασχολούνενων των εργαζομένων στα πολυκαταστήματα.

Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός. Επαγγελματίες, μικροί έμποροι αυτοαπασχολούμενοι, εμπορο-υπάλληλοι, γιατί ο αντίπαλος είναι κοινός.



ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΛΙΟΥ