Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Τοποθέτηση Μπάμπη Καούκη για την "Λευκή Νύχτα"

Τα προηγούμενα 2 χρόνια το Ίλιον για μία νύχτα του Ιουνίου θύμιζε ... Μύκονο τον Αύγουστο! Όλοι είμαστε μάρτυρες της πρωτοφανούς αυτής κοσμοσυρροής. Κάποιοι ωστόσο προβάλλουν διάφορα εμπόδια για τη φετινή συνέχιση του επιτυχημένου αυτού ευρωπαϊκού θεσμού, ο οποίος -σημειωτέον- πρώτη φορά διεξήχθη στο Δήμο μας.

Ότι γίνεται για τη τόνωση της επιχειρηματικότητας είμαι υπέρ. Άλλωστε είμαστε η μοναδική παράταξη που είχε στη προεκλογική της ατζέντα τρόπους δράσης για την τόνωση της επιχειρηματικότητας με συνέπεια τη καταπολέμηση της ανεργίας και αύξηση των εσόδων του Δήμου μας. 

Προσωπικά εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια όμορφη πόλη, την Πάτρα, η οποία έβρισκε και βρίσκει τρόπους να γιορτάζει διαρκώς. 

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά όλη η πόλη είναι στολισμένη, λαμπερή, με τραγούδια να ακούγονται παντού, δίνοντας την εορταστική ατμόσφαιρα που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να δουλέψουν, αλλά και την εορταστική διάθεση που χρειάζονται οι καταναλωτές δημότες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης. 

Το ίδιο και σε πιο μεγάλη διάρκεια την περίοδο των Απόκρεων, το ίδιο και τις ημέρες τους Πάσχα, το ίδιο όταν ξεκινάνε οι εκπτώσεις και συνεχώς δημιουργούν πολλές άλλες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αποτέλεσμα είναι όμοροι Δήμοι, αλλά και κάτοικοι πόλεων όμορων νομών να πηγαίνουν στη Πάτρα για να ψωνίσουν και να διασκεδάσουν. 

Κάτι τέτοιο και ακόμα περισσότερο είναι το όραμά μου για το Ίλιον. Η Λευκή Νύχτα είναι η αρχή!!!

Ίσως δεν το εξήγησε με το σωστό τρόπο, όπως και θα όφειλε ο Δήμαρχος στους κοινωνικούς φορείς της πόλης και κάποιοι μπορεί και δικαίως ν ́αντέδρασαν. Εδώ το ζήτημα αφορά την πόλη μας, το Δήμο μας, τους επιχειρηματίες της πόλης Πρέπει όλοι οι φορείς να συνεργασθούν για τη διοργάνωση. Εάν έρθει αρκετός κόσμος εκτός Ιλίου και καταφέρουν οι επιχειρηματίες της πόλης μας να κερδίσουν από 5­-6 πελάτες ο καθένας για τον επόμενο χρόνο, αυτό σημαίνει αύξηση των εσόδων του Δήμου μας και μια μικρή μείωση της ανεργίας. 

Πρέπει και οι πολιτιστικοί σύλλογοι τώρα να βοηθήσουν πιο πολύ και να δημιουργήσουν εκδηλώσεις και εκτός του κέντρου Ιλίου, εκεί που υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο. ̈Έτσι θα μπορέσουμε να μεγαλώσουμε την ακτίνα της εορταστικής διάθεσης. 

Λέμε ΝΑΙ λοιπόν στη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας και λέμε ΝΑΙ στο σχεδιασμό και άλλων παρόμοιων εορταστικών εκδηλώσεων!!!! 

Χαράλαμπος Καούκης 
Επικεφαλής Δημοτικής Ισοπολιτείας