Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η εισήγηση του Μπάμπη Καούκη για την "Λευκή Νύχτα"


Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ισοπολιτείας τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. της 16/06/2015 για τη Λευκή Νύχτα στο Δήμο Ιλίου. Έκανε μια ιστορική αναδρομή για την πολιτική φιλοσοφία των τοπικών αρχόντων & παρατάξεων, ενώ άσκησε κριτική για επιμέρους θέματα ως προς τον καταμερισμό του προϋπολογισμού της Λευκής Νύχτας.

Ολόκληρη η εισήγηση του Μπάμπη Καούκη:

"Πρόκειται για ένα θεσμό που ήδη έχει υιοθετηθεί, με μεγάλη επιτυχία, πολύ πριν από εμάς, από πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Ρώμη, το Μιλάνο, η Βαρκελώνη, το Παρίσι και άλλες. Ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χώρα και θέλω να πιστεύω σε ένα ευρωπαϊκό Δήμο, όπου μπορούμε και εμείς να κάνουμε τέτοιες πολιτιστικές και εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες δίνουν χαρά στους κατοίκους, ευκαιρίες στους καταναλωτές και οικονομική τόνωση στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της πόλης μας.

Μπορεί μια νύχτα να μην φτάνει για να καταπολεμηθεί η ανεργία, αλλά βοηθάει τις επιχειρήσεις να διαφημιστούν, να δημιουργήσουν καινούργιο πελατολόγιο, να απασχολήσουν περιστασιακά κάποια άτομα και να κάνουν δυνατούς τζίρους, για να μπορέσουν να πληρώσουν μεροκάματα που χρωστάνε, αλλά και άλλες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που σίγουρα έχουν.

Είναι λοιπόν, ένα δοκιμασμένο γεγονός, με καλές κριτικές, όχι μόνο στις ευρωπαϊκές πόλεις που το ξεκίνησαν, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας που το υιοθέτησαν.

Δυστυχώς όμως για καθαρά κομματικούς λόγους και αγκυλώσεις του παρελθόντος, η Περιφέρεια του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να σπείρει το διχασμό. Απορώ μάλιστα για τον Αντιπεριφερειάρχη του Δυτικού τομέα που είναι εναντίον. Που ζει αυτός στο Κολωνάκι ή στην Κηφισιά; Δεν βλέπει, δεν ξέρει ότι στα δυτικά προάστια δεν ζουν οι προύχοντες, δεν ξέρει ότι επί τω πλείστων οι κάτοικοι είναι εργάτες, μισθωτοί, μικρομεσαίοι, που έχουν ανάγκη και τη φτηνή διασκέδαση, αλλά και την απασχόληση; Δυστυχώς όμως ζουν στη σφαίρα της φαντασίας και του παραμυθιού, όχι μόνο η διοίκηση της περιφέρειας, αλλά όλη η σημερινή κυβέρνηση.

Είχε δίκιο στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος που είπε στο κ.Κάβουρα ότι εκεί στο κόμμα του, στη Κουμουνδούρου τους παραμυθιάζουν και όταν ασπρίσουν τα μαλλιά του όπως και του ιδίου θα καταλάβει τι γίνεται. Βέβαια, Ο ίδιος ο Δήμαρχος, το ξέρει καλά αυτό, γιατί όταν και αυτός ήταν νέος και είχε μαύρα μαλλιά, έτσι ήταν παραμυθιασμένος και φώναζε επάνω στα δένδρα μαζί με τους συντρόφους του, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ. Αργότερα βέβαια, το κατάλαβε, και υιοθέτησε πλήρως όλες τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Αυτές τις πολιτικές, που εμείς σταθερά στηρίζαμε και φωνάζαμε, χωρίς να χρειαστεί να ασπρίσουν τα μαλλιά μας, όπως τα ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης και απασχόλησης, ΤΟΠΣΑ, ΤΟΠΕΚΟ, ΕΣΠΑ, τις Κοινσεπ, τα Κ.Ε.Κ., τη Λευκή Νύχτα τώρα και άλλα πάρα πολλά.

Γι ́αυτό λοιπόν και εσείς φίλοι μου της δήθεν προοδευτικής αριστεράς, καλό είναι να ακολουθήσετε πιστά το παράδειγμα του Δημάρχου και των συντρόφων του, να αλλάξετε πλεύση, να υιοθετήσετε και εσείς, τις δικές μας πολιτικές, τις πολιτικές της αλήθειας, της ανάπτυξης και της προόδου, για το καλό του Δήμου και της χώρας.

Για να τελειώνω, Εμείς ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ λέμε ΝΑΙ στη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας και ζητάμε να μεγαλώσει η ακτίνα της εορταστικής διοργάνωσης και στις άλλες μεγάλες πλατείες της περιφέρειας του Δήμου, με συμμετοχή ερασιτεχνικών σχημάτων και πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας και όχι μόνο.

Λέμε ΝΑΙ σε παρόμοιες εορταστικές εκδηλώσεις τη περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, των Αποκριών, αλλά και με την έναρξη των εκπτώσεων.

Τώρα, όσον αφορά τα θέματα 11 και 12, σας βλέπω πολύ κουβαρντάδες, όταν πρόκειται για τη δική σας προβολή. Όταν σας ζητάμε να ρίξουμε καμιά μάντρα που εδώ και 30 χρόνια είναι στη μέση του δρόμου, ή να φτιάξουμε κανένα πεζοδρόμιο ή καμιά στέγη σχολείου που στάζει εκεί έχετε καβούρια στις τσέπες.

Μα είναι δυνατόν να δώσουμε 20.000 ευρώ σε καλλιτέχνη για λίγες ώρες μόνο! Άσε που με το ποσό αυτό μπορεί να έχεις πέντε διαφορετικούς επώνυμους καλλιτέχνες και να καλύψεις πέντε διαφορετικές εκδηλώσεις σε διαφορετικά σημεία της πόλης, όπως ο Άγιος Φανούριος, Η Ζωοδόχου Πηγή, η Παλατιανή, ο Άγιος Νικόλαος.

Δε ξέρω τι υποχρεώσεις και τι γραμμάτια έχετε να εξοφλήσετε κύριε Αντιδήμαρχε. Εμάς πάντως δε θα μα βρείτε σύμφωνους και γι ́αυτό θα καταψηφίσουμε τα δυο αυτά θέματα. Στα υπόλοιπα που είναι στη σωστή κατεύθυνση είμαστε μαζί σας και λέμε ΝΑΙ."