Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Δικάζονται συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί από Ίλιον και Αιγάλεω


Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου δικάζονται οι δύο εκπαιδευτικοί (αιρετοί, συνδικαλιστές) από τον Ίλιον και το Αιγάλεω, Γιώργος Χρόνης και Παντελής Βαϊνάς, οι οποίοι είχαν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές κατά τις κρίσεις των διευθυντών το 2011.
Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών αναφέρονται η "παράβαση καθήκοντος" και η "κατάχρηση εξουσίας" και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς.
Τονίζουμε ότι οι αιρετοί είχαν δεσμευτεί σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Π.Ε της Γ΄ Αθήνας, να κρατήσουν αυτήν τη στάση πολλούς μήνες πριν από το 2011 και τις κρίσεις των διευθυντών και χωρίς να γνωρίζουν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι διευθυντές.
Παρόμοια στάση κράτησαν και άλλοι συνάδελφοι/ισσες αιρετοί σε πολλά ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε όλη την Ελλάδα. Άρα οι αιρετοί εφάρμοσαν την διακηρυγμένη θέση τους η οποία μάλιστα υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των συναδέλφων της Γ ΄Αθήνας τον Νοέμβριο του 2010 στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όπου εκλέχτηκαν ως αιρετοί.
Είναι σαφές δηλαδή, ότι οι υποψήφιοι διευθυντές βαθμολογήθηκαν με τη χαμηλότερη βαθμολογία, όχι επειδή υπήρχε κάποια "προσωπική διαφορά ή εμπάθεια", αλλά γιατί είχαν σε βάρος τους σοβαρές καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά από τα συνδικαλιστικά σωματεία της Γ΄ Αθήνας.
Σημειώνεται ότι ο Χαράλαμπος Αλεξανδράτος (ένας εκ των μηνυτών) ζητούσε με αγωγή το πρωτοφανές ποσό των 125.000€ από τους δύο εκπαιδευτικούς.
Μέχρι στιγμής, δεκάδες σύλλογοι έχουν πάρει σαφή θέση υπέρ της αθώωσης των δύο εκπαιδευτικών. Είναι δε τόσο προφανή τα γεγονότα, που ακόμα και η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) που σε αντίστοιχες περιπτώσεις αντιδικίας μεταξύ εκπαιδευτικών δεν παίρνει θέση, στην συγκεκριμένη περίπτωση με ψήφισμά της ζητά την αθώωση του Γιώργου Χρόνη και του Παντελή Βαϊνά.
Όπως μάλιστα τονίζουν συνάδελφοι αλλά και γονείς των σχολείων των δύο εκπαιδευτικών, ο Γιώργος Χρόνης και ο Παντελής Βαϊνάς είναι γνωστοί τόσο για το ήθος τους, όσο και για τους πολυετείς αγώνες τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία.

www.west-athens.gr