Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Δείτε τα βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Οργάνωσης Γη στο Πάρκο Τρίτση

«H ομάδα της Οργάνωσης Γη σας εύχεται μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και σας προσκαλεί να γνωρίσετε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ”Κέντρου της Γης“, προσαρμοσμένα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Η Οργάνωση Γη είναι ένας κοινωφελής μη κερδοσκοπικός ελληνικός οργανισμός με δράση πάνω στη βιώσιμη ανάπτυξη. Από το 2012 προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για σχολεία, στο Κέντρο της Γης.
Tο Κέντρο της Γης είναι ένα πρότυπο κέντρο μη τυπικής εκπαίδευσης, μέσα σε ένα πραγματικό αγρόκτημα, δίπλα στο Πάρκο “Α. Τρίτσης” στο Ίλιον. Στα 7 χρόνια λειτουργίας του περισσότεροι από 100.000 μαθητές έχουν συμμετάσχει στα βιωματικά εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Έχει βραβευτεί ως η καλύτερη πρωτοβουλία σύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση παγκοσμίως, από τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN).

Τα Προγράμματα

Καλλιεργώ: Εποχικά φυτά στο βιολογικό λαχανόκηπο με τρόπο διασκεδαστικό, παραδοσιακό, οικολογικό.
Ταξιδεύω: Στα οικοσυστήματα, στους στάβλους με τα άλογα του Πύργου Βασιλίσσης, στο 1ο κέντρο γεωργίας και κτηνοτροφίας που λειτούργησε στην Ελλάδα το 1857.
Παρατηρώ: Το πέταγμα των πουλιών, το μεγάλωμα των δέντρων και μαθαίνω για τον ρόλο τους στην διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας.
Κομποστοποιώ: Φυσικά υλικά, ψηλαφώ την οργανική ύλη και μαθαίνω πως παρασκευάζεται το φυτικό λίπασμα.
Παγκόσμιοι Στόχοι για την Βιώσιμη Ανάπτυξη: Κατανοώ τους στόχους και τους τρόπους με τους οποίους μπορώ να τους εντάξω στην καθημερινή μου ζωή μέσω ενός διαδραστικού παιχνιδιού.
Food Waste: μαθαίνω για την υπεύθυνη κατανάλωση αλλά και για την αποφυγή της σπατάλης της τροφής σε όλα τα παραγωγικά στάδια μέσα από ένα πρωτότυπο θεατρικό παιχνίδι.
Χειμερινό Πρόγραμμα (Δεκέμβριος – Φεβρουάριος): Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί πως η φύση μεταμορφώνεται το χειμώνα στο υπαίθριο περιβαλλοντικό κέντρο βιωματικής εκπαίδευσης.
Προγράμματα για Εκπαιδευτικούς – Train the Trainer:
1. Σχολικοί Βιολογικοί Λαχανόκηποι
2. Κομποστοποίηση
Για να δείτε αναλυτικά τα προγράμματα μας και να επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει, πατήστε εδώ.
Για πληροφορίες και κρατήσεις επισκέψεων, παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλ. 210.23.88.275, στείλτε email στο kids@organizationearth.org ή συμπληρώστε τη φόρμα.
Σας περιμένουμε στο “Κέντρο της Γης”!»