Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν στα αντιπλημμυρικά έργα της οδού Έκτορος

Αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν κατά τις εργασίες που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην οδό Έκτορος, για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης.
Οι χωματουργικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν εκεί, ανέδειξαν αρχαιολογικά ευρήματα, με αποτέλεσμα να παγώσουν προσωρινά οι εργασίες για την τοποθέτηση αγωγών, ενώ στο χώρο προσήλθαν αρχαιολόγοι που ερευνούν το σημείο.
Όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες που παρατίθενται – και σύμφωνα με πληροφορίες που απέσπασαν στελέχη της “Αλληλέγγυας Πόλης” που συνομίλησαν με τους αρχαιολόγους που εργάζονται στο χώρο – μεταξύ των ευρημάτων υπάρχουν τα θεμέλια ενός Ρωμαϊκού κτίσματος και ένας αρχαίος αγωγός.
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, σε συνέχεια και άλλων αρχαιοτήτων που έχουν αναδειχθεί στο παρελθόν στην περιοχή μας, όπως ο αρχαίος αγωγός που βρέθηκε στα έργα για τον εγκιβωτισμό του ρέματος της Εσχατιάς και σήμερα βρίσκεται στο κόμβο Ιλίου ή τα θεμέλια οικισμού που βρέθηκαν στη συμβολή Θηβών και Φυλής και δυστυχώς επιχωματώθηκαν για την διάνοιξη της λεωφόρου.



Πηγή: Αλληλέγγυα Πόλη