Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Ίλιον: Βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εκσκαφών!

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η περιοχή του Ιλίου γύρω από το ΙΚΑ, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων βομβών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στη συμβολή των οδών Πατρόκλου και Ελ Αλαμέιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ilion-News, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια εκσκαφών στο οδόστρωμα, οι εργάτες εντόπισαν σε σχετικά μικρό βάθος  βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Άμεσα ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ όπου απέκλεισε την περιοχή και στην συνέχεια η ειδική μονάδα του Στρατού ΤΕΝΞ τις εξουδετέρωσε.


Για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν οι οικίες στην γύρω περιοχή ενώ απαγορεύτηκε η διέλευση οχημάτων και πεζών σε αρκετή απόσταση από το σημείο. 

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι βόμβες φέρεται να είχαν πέσει στην περιοχή κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με στόχο τις εγκαταστάσεις της Ραδιοφωνίας που βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση...

Μια άλλη εκδοχή το οποίο φαίνεται να είναι και το πιο πιθανό σενάριο, έδωσε στο Ilion-News ο κάτοικος περιοχής Θοδωρής Ταλούμης, ο οποίος σχολίασε: «Ηταν περιβόλια του Παλλιγκίνη εκεί που είναι σήμερα το ΙΚΑ ... ο θείος του Γιάννης Ευσταθίου μαζί με άλλους δυο έκλεβαν βλήματα από τους Γερμανούς στο Τατόι ... τα έφερναν με ένα καρότσι και σε ένα λάκκο στο περιβόλι έβγαζαν το μπαρούτι και το πουλούσαν σε ψαράδες μάλλον ! Αυτός εισέπνεε όλα τα νιτρικά και μετά από 6 μήνες πέθανε 21 χρονών . Αυτά που βρίσκουν τώρα είναι τα άδεια που πετούσαν . Την ιστορία μου την είπε ο θείος μου ο Χρήστος ο Παλλιγκίνης πριν λίγο καιρό, μπορείτε να βρείτε και τον ίδιον μαζί με τα στοιχεία που διαθέτει προς επιβεβαίωσή σας. Η εκδοχή περί γερμανικών βομβών που είχαν σκοπό να πλήξουν την Ραδιοφωνία δεν ευσταθεί από την στιγμή που από τις πρώτες εγκαταστάσεις που επίταξαν οι Ναζί ήταν η Ραδιοφωνία στο Ίλιον, ενώ είχαν τοποθετήσει και να την διοικεί ένας Αυστριακός ».