Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Λαϊκή Συσπείρωση: Ίλιον - Η πραγματικότητα της πόλης

Στο Δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 24-1-2019 συζητήθηκε ο απολογισμός πεπραγμένων της Διοίκησης Ζενέτου.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ με την τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων της έσπασε την ψεύτικη βιτρίνα που προσπαθεί να δημιουργήσει χρόνια τώρα ο κ. ΖΕΝΕΤΟΣ, για μια δήθεν σύγχρονη πόλη

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν ότι απουσίαζαν οι επικεφαλείς των υπόλοιπων παρατάξεων, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί μόνο ο επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ , δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι μία είναι η πραγματική Λαϊκή αντιπολίτευση στο Δήμο Ιλίου και αυτή τη κάνει μόνο η δημοτική ομάδα του ΚΚΕ.

Ανάμεσα σε άλλα ο επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΌΝΙΣΕ:


« Το αποψινό θέμα συζήτησης είναι ουσιαστικά ψευδεπίγραφο μιας και ουσιαστικά μιλάει για τον απολογισμό του 2017 όταν έχουμε 2019 και η παρουσίαση από τον Δήμαρχο δεν στέκεται φυσικά στο 2017 αλλά έχει να κάνει, μιας και είναι και προεκλογική περίοδος, σε όλη την θητεία της διοίκησης ΖΕΝΕΤΟΥ.

Η διοίκηση ΖΕΝΕΤΟΥ προσπαθεί χρόνια τώρα να παρουσιάσει μια πόλη όπου όλα λειτουργούν άψογα.

Κατά την γνώμη μας πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει χρόνια τώρα ο Δήμαρχος κ. ΖΕΝΕΤΟΣ και η διοίκηση του Δήμου Ιλίου.

Είμαστε σε μια πόληξεχαρβαλωμένη. Μια πόλη που οι πολίτες, οι μανάδες με τα μικρά παιδιά , οι ηλικιωμένοι, είναι αδύνατο να κυκλοφορήσουν στα κατεστραμμένα και με λακκούβες πεζοδρόμια.

Οι γειτονιές της πόλης είναι εγκαταλειμμένες εδώ και πολλά χρόνια και ότι έργο γίνεται, γένεται μόνο στο κέντρο για να δημιουργεί βιτρίνα.

Υπάρχουν πλατείες στις γειτονιές με διαλυμένα παγκάκια, με πλατείες γεμάτες λακκούβες.

Στο κέντρο της πόλης ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους σε πεζοδρόμια του ενός μέτρου έχουν ξεφυτρώσει μόνιμες κατασκευές με πάγκους και καθίσματα, αναγκάζοντας τις ευπαθείς και όχι μόνο ομάδες των δημοτών να κυκλοφορούν κυριολεκτικά στον δρόμο…..

….Κάθε χρόνο βλέπουμε το ίδιο έργο με την ανάπλαση των πλατειών. Ανακατασκευάζονται οι ίδιες πλατείες που έχουν κατασκευασθεί εδώ και 35 χρόνια.

Αλλάζετε το γκαζόν και βάζετε πλάκες. Αλλάζετετις πλάκες και βάζετε γκαζόν. Ένα ράβεξήλωνε δηλαδή………

……Το θέμα του νεκροταφείου το έχετε αφήσει εδώ και χρόνια στην άκρη με αποτέλεσμα να γίνεται μάχη για μια θέση σε αυτό. Αν είχατε κινητοποιήσει τον κόσμο και τους τοπικούς συλλόγους , μπορεί να είχαμε αποτελέσματα και να είχαμε πιέσει για λύση αυτού του μεγάλου προβλήματος.

……..Μιλήσατε για δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, όταν τα μόνα πανό ή αφίσες που δεν καταστρέφετε, είναι αυτές που βάζετε εσείς.

Όποιος άλλος τολμήσει να βάλει αφίσες , θα κατέβουν αμέσως.

Μονοπωλείτε την παρουσία σας στους τοπικούς συλλόγους αγνοώντας την αντιπολίτευση .

…..Λέτε κάθε φορά ότι έχουμε τους καλλίτερους εργαζόμενους , αυτό είναι αλήθεια, γιατί υπερβάλουν εαυτό για να μπαλώσουν το ξεχαρβάλωμα της πόλης.

Είναι αλήθεια, ότι οι εργαζόμενοι στο δήμο μας δίνουν το παραπάνω και δουλεύουν με αυταπάρνηση».