Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Δήμος Ιλίου: Επίσκεψη των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Ιλίου στο Δημαρχείο - Τα δώρα που αντάλλαξαν

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσαν στο Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 9ου Γυμνασίου Ιλίου, που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Πριν από λίγο καιρό, οι μαθητές είχαν απευθύνει ένα αίτημα στο Δήμαρχο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα. Θέλοντας να τον ευχαριστήσουν, φιλοτέχνησαν μαζί την καθηγήτρια των Καλλιτεχνικών Όλγα Κωστήρη, ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα όλων των εποχών, την «Έναστρη Νύχτα» του Βίνσεντ βαν Γκογκ, τον οποίο του δώρισαν. 

Η μοναδικότητα του πίνακα έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται για ψηφιδωτό σε λευκό χρώμα, το οποίο δημιουργήθηκε ψηφίδα – ψηφίδα με μεράκι, αγάπη και έμπνευση.

Ο κ. Ζενέτος συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους μαθητές, τους ευχαρίστησε θερμά για το δώρο και εξέφρασε το θαυμασμό του, καθώς κατάφεραν να απεικονίσουν ένα από τα δυσκολότερα έργα του Ολλανδού ζωγράφου.


Ο ίδιος τους παρέδωσε αναμνηστικά δώρα και dvd με το ιστορικό Λεύκωμα της πόλης, ενώ στην καθηγήτριά τους παρέδωσε το μετάλλιο της πόλης και το ιστορικό Λεύκωμα σε έντυπη μορφή.