Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Δημοτικές Εκλογές: Πύρρειος νίκη για τον Νίκο Ζενέτο - Αν και άγγιξε την αυτοδυναμία η απλή αναλογική του στερεί την απόλυτη πλειοψηφία

Ανατροπές στην σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου έφερε ο Κλεισθένης μέσω της εφαρμογής της απλής αναλογικής. Δείτε αναλυτικά πόσες έδρες λαμβάνει η κάθε δημοτική παράταξη καθώς και την ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Νίκος Ζενέτος (Δημοκρατική Συνεργασία): Ο Κλεισθένης του στέρησε την απόλυτη πλειοψηφία

Μπορεί η παράταξη του νυν δημάρχου Νίκου Ζενέτου να ανέβασε και άλλο τα ποσοστά της και των αριθμών ψήφων της, από 46,04% (14.797 ψήφους) στο 49,54% (16.291 ψήφους) αγγίζοντας την αυτοδυναμία, η απλή αναλογική του στερεί τον «έλεγχο» του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα από τους 41 δημοτικούς συμβούλους που απαρτίζεται το ΔΣ Ιλίου, από την δημοτική του παράταξη εκλέγονται 20 (από 25 που είχαν εκλεγεί το 2014) μη έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία. (Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων)

Όσο ν'αφορά τον β' γύρο, με ένα ποσοστό της τάξης 49,54%  απέναντι στο 19,08% που έλαβε η παράταξη του Αντώνη Κακούρη που είχε την στήριξη της ΝΔ (με τις άλλες παρατάξεις που μειοψήφησαν να έχουν αντιδεξιά αναφορά) ο Νίκος Ζενέτος είναι το απόλυτο φαβορί για την ανανέωση της θητείας του (εκλέγεται ανελλιπώς δήμαρχος από το 2006).


Αντώνης Κακούρης (Δημοτική Ισοπολιτεία): Ανέβασε το ποσοστό της δημοτικής του παράταξης καθώς και τις ψήφους, εξέλεξε πάλι τον ίδιο αριθμό δημοτικών συμβούλων

Κερδισμένη σε ποσοστά και σε αριθμό ψήφων βγήκε η παράταξη του Αντώνη Κακούρη -από το 16,28% (5.234 ψήφους) που είχε λάβει το 2014, έλαβε 19,08% (6.275 ψήφους)  η οποία όμως αν και περνάει στον β' γύρο των εκλογών, η εφαρμογή του Κλεισθένη και της απλής αναλογικής, μπορεί να του ανεβάσει τα ποσοστά του, όμως δεν θα του αυξήσει τους δημοτικούς συμβούλους, με αποτέλεσμα από την παράταξή του να εκλεγούν όσοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν εκλεγεί και το 2014 (8).


Κώστας Κάβουρας (Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον): Η δημοτική του παράταξη μείωσε το ποσοστό της, διπλασίασε όμως τους δημοτικούς της συμβούλους

Η παράταξη του Κώστα Κάβουρα μπορεί να ήρθε πάλι 3η με 14,27%  (4.694 ψήφους) από 15,20% (4.887 ψήφους) που είχε λάβει το 2014, διπλασίασε όμως τους δημοτικούς συμβούλους της και έτσι από 3 που είχαν εκλεγεί την προηγούμενη φορά, τώρα θα εκπροσωπείται από 6 δημοτικούς συμβούλους.


Νίκος Σταματόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση): Αντίστοιχα όπως και με την παράταξη του Κάβουρα και εκείνη μείωσε το ποσοστό της, αλλά διπλασίασε τους δημοτικούς της συμβούλους

Η παράταξη του Νίκου Σταματόπουλου μπορεί να μείωσε και εκείνη τα ποσοστά της λαμβάνοντας 9,46%  (3.111 ψήφους) από 10,51% (3.378 ψήφους) που είχε λάβει το 2014, διπλασίασε όμως τους δημοτικούς συμβούλους της και έτσι από 2 που είχαν εκλεγεί την προηγούμενη φορά, τώρα θα εκπροσωπείται από 4 δημοτικούς συμβούλους.


Πάνος Κουτσιανάς (Ασυμβίβαστο Ίλιον): Μείωσε ποσοστά , εξέλεξε πάλι τον ίδιο αριθμών συμβούλων

Η παράταξη του Πάνου Κουτσιανά αν και μείωσε τα ποσοστά της και τους ψήφους της - από 8,34% (2.679 ψήφους) στο 5,90% (1.941 ψήφους), λόγω της απλής αναλογικής ξαναεκλέγει τον ίδιο αριθμό δημοτικών συμβούλων (2).


Δημήτρης Γεωργίου (Αριστερή Κίνηση Ιλίου): Εξέλεξε δημοτικό σύμβουλο η νεοεμφανιζόμενη δημοτική παράταξη

Η νεοεμφανιζόμενη παράταξη του Δημήτρη Γεωργίου, (διάσπαση από το Ασυμβίβαστο Ίλιον) κατάφερε να εκλέξει 1 δημοτικό σύμβουλο, λαμβάνοντας 1,73% (573 ψήφους).