Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση Αριστερής Κίνησης Ιλίου για το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών

Η Αριστερή Κίνηση Ιλίου/Ρήξη-όχι Διαχείριση (ΑΡΚΙ) χαιρετίζει τους εκατοντάδες ψηφοφόρους, όπως και τους δεκάδες συναγωνιστές με τους οποίους δώσαμε μαζί την εκλογική μάχη, για τη δυνατότητα που της έδωσαν να εκπροσωπηθεί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με ένα σύμβουλο, τον επικεφαλής του συνδυασμού, σ. Δημήτρη Γεωργίου.

Η ΑΡΚΙ, η οποία για πρώτη φορά συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές στο Ίλιον, ενώ ιδρύθηκε λίγους μήνες πριν, έλαβε 576 ψήφους και ποσοστό 1,76%.

Στο Δήμο Ιλίου τη δεύτερη Κυριακή αναμετρούνται οι συνδυασμοί της υποστηριζόμενης από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛΛ - «Δημοκρατικής Συνεργασίας» του επί μακρόν Δημάρχου Ιλίου, Νίκου Ζενέτου – ο οποίος τερμάτισε πρώτος στον α' γύρο των δημοτικών εκλογών - και της υποστηριζόμενης από τη ΝΔ του Μητσοτάκη «Δημοτικής Ισοπολιτείας» του Αντώνη Κακούρη -ο οποίος τερμάτισε δέυτερος-. Αξίζει να σημειωθεί πως ο συνδυασμός που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η ''Αλληλέγγηα Πόλη'' του Κώστα Κάβουρα δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο, ενώ ο συνδυασμός που υποστήριξε το ΚΚΕ, “Λαϊκή Συσπείρωση'' (Ν. Σταματόπουλος), αλλά και το πρώην Αριστερό Σχήμα -νυν Ασυμβίβαστο Ίλιον σημείωσαν πτώση στα ποσοστά τους.

Και οι δύο συνδυασμοί, δηλαδή τόσο εκείνος του Ζενέτου -ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛΛ, όσο και του Κακούρη /ΝΔ εκπροσωπούν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την πολιτική των μνημονίων και της ΕΕ, του δήμου-επιχείρηση που πουλάει υπηρεσίες στους κατοίκους, του δήμου φοροεισπράκτορα, της εξυπηρέτησης ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων χώρων και του εργασιακού μεσαίωνα.

Η ΑΡ.Κ.Ι. καλεί τους ψηφοφόρους του Δήμου Ιλίου να μαυρίσουν και τους δύο υποψηφίους με άκυρο/λευκό/αποχή.

Δεν διαλέγουμε διαχειριστή της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Η ΑΡ.Κ.Ι. όντας μέρος ενός ευρύτερου δικτύου κινήσεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε δήμους και Περιφέρειες , η οποία, μαζί με άλλες τοπικές κινήσεις σε δήμους και περιφέρειες, ανήκει στον πολιτικό χώρο της επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς, δεσμεύεται ότι θα συμβάλλει στην ανατροπή των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων και των κυβερνήσεων οι οποίες τα προωθούν στο επίπεδο του Δήμου και γενικότερα, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως έξω απ’ αυτό, στις γειτονιές και στους δρόμους του Ιλίου.