Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον: Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα

Στις 26 Μαΐου 2019, φτάσαμε στον τερματισμό της προεκλογικής περιόδου. Η «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον», οι υποψήφιοί της και όλοι οι εθελοντές έδωσαν τη μάχη των εκλογών στο όνομα της Δημοκρατίας, του ορθού λόγου και το δικαίωμα όλων μας για μια πόλη που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας.

Με ένα ολοκληρωμένο και απολύτως ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, καταθέσαμε τις θέσεις μας για ένα Δήμο που θα εξασφαλίζει ποιότητα ζωής για τους πολίτες και ένα αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον. Θέσαμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, την βελτίωση βασικών υποδομών, όπως αντιπλημμυρικά δίκτυα, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές και σχολικές μονάδες, την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της, όπως η ελλιπής προσβασιμότητα και η ανυπαρξία δημοτικής συγκοινωνίας.

Παράλληλα, θέσαμε ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων για τη λειτουργία του Δήμου Ιλίου στη βάση μια νέας αντίληψης, με κοινωνική λογοδοσία και συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. Υπερασπιστήκαμε τη Δημοκρατία, αξιώνοντας μια πόλη για όλους, μια πόλη που απορρίπτει τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό, την ομοφοβία, τον σεξισμό και σέβεται τη διαφορετικότητα.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή, καταφέραμε να θέσουμε στην προεκλογική συζήτηση την «ατζέντα» με τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, βάζοντας όλους τους συνδυασμούς να τοποθετηθούν σε αυτά, μετατοπίζοντας την συζήτηση στην ουσία των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σεβόμαστε απόλυτα το εκλογικό αποτέλεσμα και την κρίση των δημοτών και θέλουμε να συγχαρούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις για την προσπάθειά τους. Δηλώνουμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη στα πολιτικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια των ψηφοφόρων που μας στήριξαν στην περασμένη Κυριακή και είμαστε βέβαιοι ότι αν επιλέξουν να προσέλθουν στη κάλπη των δημοτικών εκλογών σε καμία περίπτωση δεν θα στηρίξουν με την ψήφο τους αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και νοοτροπίες που θα γυρίσουν το Δήμο μας στο παρελθόν. Κι ενώ το αποτέλεσμα ουσιαστικά έχει ήδη κριθεί, αυτό που έχει σημασία για τους πολίτες έχει η επόμενη μέρα. Οι αποφάσεις πλέον λαμβάνονται μέσα σε ένα πλαίσιο που δεν επιτρέπει αλαζονικές συμπεριφορές «πλαστών» πλειοψηφιών μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον», αξιοποιώντας την δύναμη που της έδωσαν 4.694 πολίτες που την τίμησαν με την ψήφο τους και ποσοστό 14,27%, με ενισχυμένη παρουσία έξι (6) συμβούλων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, επιδιώκοντας συμμαχίες με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις ή συμβούλους, θα εργαστεί στην βάση των παραπάνω αρχών και το δημόσια διατυπωμένο πρόγραμμά της, διεκδικώντας από την επόμενη δημοτική αρχή να υλοποιήσει έργα ουσίας για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολλών. Παράλληλα, θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και μέσα από ανοιχτές διαδικασίες θα επιδιώκει ένα κλίμα παραγωγικού διαλόγου για τη διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων με στόχο την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης.

Τέλος, απευθυνόμαστε σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο του Ιλίου και τους καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για την ανάδειξη της νέας περιφερειακής αρχής. Απέναντι στην πολιτική αισθητική, το αφήγημα της τυμβωρυχίας και το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του κ. Πατούλη, βλέπουμε τις γειτονιές μας τα υλοποιημένα και προς υλοποίηση έργα της Περιφέρειας Αττικής στον Δήμο Ιλίου, μαθαίνουμε για το κοινωνικό έργο της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής της Ρένας Δούρου και αποφασίζουμε με γνώμονα την συνέχισή τους.