Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Αριστερή Κίνηση Ιλίου: Αστυνομία και τσιμέντο - Τα οράματα του δήμαρχου Ζενέτου

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο Δημαρχείο Ιλίου ο Νίκος Ζενέτος έθεσε τα αιτήματά του στην υφυπουργό. Το πρώτο που ζήτησε ο Δήμαρχος είναι «μεγαλύτερη αστυνόμευση για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους του Ιλίου». Όταν πέφτουν οι μισθοί κι οι συντάξεις, όταν η ανεργία φτάνει στα ύψη και κινδυνεύουν τα σπίτια των φτωχών, το μόνο που έχουν να προτείνουν είναι «ασφάλεια». Ασφάλεια από τι; Από το ενδεχόμενο της απόλυσης, της ανεργίας, της φτώχειας, από τον κίνδυνο να πλημμυρίσει το σπίτι σου στην πρώτη καταιγίδα, από την περίπτωση να χρειαστείς νοσοκομειακή περίθαλψη όντας ανασφάλιστος; Όχι βέβαια! Ο Δήμαρχος, οι δυνάμεις του κεφαλαίου και τα κόμματά του, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με λίγα λόγια η σύγχρονη δικτατορία των αγορών επιβάλλουν τη μεγαλύτερη ανασφάλεια στους εργαζόμενους και στη νεολαία. Δουλειές προσωρινής και μερικής απασχόλησης, ανακυκλούμενους ωφελούμενους του ΟΑΕΔ, συμβασιούχους και αναπληρωτές, μισθούς των 400 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι να μην ξέρεις τι μέρα θα σου ξημερώσει.

Γι αυτή την πραγματική ανασφάλεια δεν προτείνουν φυσικά τίποτα. Το μόνο που προτείνουν είναι νόμος και τάξη και μάλιστα επιλεκτικά. Οι ίδιοι που παραβιάζουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κάθε χρόνο στη Λευκή Νύχτα ζητάνε «μεγαλύτερη αστυνόμευση». Κι η Αστυνομία κάνει τα «στραβά μάτια». Δεν χρειαζόμαστε περισσότερους αστυνομικούς, αλλά περισσότερους εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές, παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία, σταθερή εργασία πλήρους απασχόλησης και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

Για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» ζήτησε παραχώρηση χρήσης των αθλητικών και άλλων χώρων, οι οποίοι με το νόμο 4414/2016 αφαιρέθηκαν από το Δήμο Ιλίου». Το Πάρκο Τρίτση πρέπει να είναι ενιαίο, δημόσιο και ανοιχτό για όλο το λαό κι όχι κατατεμαχισμένο, «παραχωρημένο» στους δημάρχους για τσιμεντοποίηση, γηπεδοποίηση και ιδιωτικοποίηση, ξέφραγο αμπέλι για τα εργολαβικά συμφέροντα




ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ -ΑΡ.Κ.Ι. -ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ :ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ