Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Εκδηλώσεις «Εθνικής Εστίας»: 35 χρόνια ΕΣΤΙΑΚΑ - 35 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Εθνική Εστία» σε συνεργασία με την διεύθυνση πολιτισμού πραγματοποιεί για 35η χρονιά τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις ΕΣΤΙΑΚΑ

35 χρόνια πολιτιστικές εκδηλώσεις, 35 χρόνια έκφρασης και δημιουργίας από τον Σύλλογο που ξέρει να φτιάχνει παρέες μέσα από τον χορό και την μουσική. Από τις 16/6 εως τις 26/6 οι γειτονιές της Εστίας και της Ραδιοφωνίας στο Ίλιον ενώνονται πολιτιστικά μέσα από το πρόγραμμα των φετινών Εστιακών. 16/06- ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ 

Οι μαθητές των μουσικών τμημάτων του Συλλόγου παρουσιάζουν την δουλειά τους αποδεικνύοντας μας ότι οι μελωδίες, οι νότες και τα τραγούδια ενώνουν μικρούς και μεγάλους. Συμμετέχουν τα τμήματα κιθάρας και αρμονίου του Συλλόγου μας, καθώς και η ομάδα της μεθόδου ξεκλειδώνοντας τη μουσική στα παιδιά με ειδικές ικανότητες της Ειρήνης Αμαξοπούλου. 

Ώρα Έναρξης: 19.30 

Χώρος Αστερίου – Ιτέας 12 Ίλιον 

22/06-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 

Η κεντρική εκδήλωση των 35ων Εστιακών δεν θα μπορούσε να μην έχει άρωμα από την ερασιτεχνική δημιουργία της Εστίας μας. Όλοι οι συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά τμήματα του Συλλόγου μας, παρουσιάζουν δείγμα από την δουλειά τους σ’ ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα με πολλές εναλλαγές. Παραδοσιακοί χοροί, Ευρωπαϊκοί – Latin – Oriental χοροί, Zumba και Μπαλέτο με την ματιά και την προσπάθεια των παιδιών μας. 

Με το πέρας των παρουσιάσεων ένα γνήσιο νησιώτικο γλέντι στήνεται με τον δεξιοτέχνη βιολάτορα Νίκο Φάκαρο και την ορχήστρα Musicaroi, αφετηρία μας η Ικαρία. 

Ώρα Έναρξης: 20.00 

4ο Γυμνάσιο Ιλίου – Θες/νίκης & Δραγουμάνου Ίλιον 

26/06-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ 

O μπερντές στήνεται γι’ άλλη μια χρονιά στη πλατεία Μάνου Κατράκη και ο καραγκιόζης μαζί με όλους τους ήρωες του θεάτρου σκιών μέσα από τις ιστορίες και τους άμεσους διαλόγους αναμένεται να προσφέρουν στιγμές γέλιου σε μικρούς και μεγάλους. 

Ώρα Έναρξης: 20.30 

Πλατεία Μάνου Κατράκη ( Δραγουμάνου & Αλιάκμονος)