Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Η δημοτική ομάδα που εκλέγεται με την “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον”

Μετά τα επίσημα αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο Αθηνών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η νέα δημοτική ομάδα της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον” είναι η εξής:


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ

Ο Κώστας Κάβουρας γεννήθηκε το 1985, μεγάλωσε στο Ίλιον και το 2003 αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Ιλίου. Η καταγωγή του είναι από το Κοπανάκι Μεσσηνίας και την Δορβιτσά Ναυπακτίας. Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με μεταπτυχιακές σπουδές στα γνωστικά αντικείμενα της «Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής» και της «Εφαρμοσμένης Γεωγραφίας και Διαχείρισης Χώρου» με ειδίκευση στην «Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών». Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ιλίου από το 2014, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιλίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Εταιρίας Κατασκευής Τεχνικών Έργων. Είναι αιρετό μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής και του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών «ΕΝΑ». Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος – λογιστής. Στο παρελθόν διετέλεσε Σύμβουλος στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την περίοδο 2004-2006. Ενεργό μέλος στα κινήματα από τα φοιτητικά χρόνια, με πλούσια συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή στα κινήματα πόλης, υπήρξε μέλος συλλογικοτήτων και οργανώσεων με επίκεντρο τα δικαιώματα, την οικολογία και την Αριστερά. Το 2016 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2018 συμμετείχε στην ομάδα που υλοποίησε την εφαρμογή SMART Manages A.I. Recycling Technologies για διαλογή στην πηγή και διαχείριση απορριμμάτων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο διαγωνισμό KEDE CITY CHALLENGE crowdhackathon #smartcity2 και απέσπασε το 3ο βραβείο.



ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ

Ο Χρήστος Μπατσής γεννήθηκε το 1957 στα Γιάννενα και κατοικεί στο Ίλιον. Είναι ιατρός (χειρουργός μαστού) και εργάζεται ως Επιστημονικά Υπεύθυνος Διευθυντής ΕΣΥ στο αντικαρκινικό – ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας». Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ιλίου για 25 συνεχή χρόνια. Διετέλεσε 8 χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου και 8 χρόνια Αντιπρόεδρος αυτού. Υπήρξε μέλος της νοσοκομειακής επιτροπής της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά στο Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», Γραμματέας της Επιστημονικής Επιτροπής του 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ «Γεώργιος Γεννηματάς» και Αναπληρωματικό Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων. Από το 1997 έως σήμερα είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος των Δημοτικών Ιατρείων Ιλίου. Ως φοιτητής διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Ιασίου Ρουμανίας, από το 1977-1983. Εντάχθηκε στις γραμμές της Αριστεράς το 1974 στο ΚΚΕ και μετέπειτα υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ.



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς γεννήθηκε το 1988, μεγάλωσε και ζει στο Ίλιον. Κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Δικηγόρος στο επάγγελμα διατηρεί το δικό του γραφείο στο Ίλιον. Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου από το 2017 και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος στο Ίλιον Αττικής έχοντας διατελέσει και Αντιδήμαρχος της πόλης. Σήμερα διατελεί, μεταξύ άλλων, τακτικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ “Τυρταίος”, μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Άλλα Μάτια» που στόχο έχει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, τη λειτουργία της μοναδικής στην Ελλάδα προσβάσιμης διαδικτυακής πύλης ενημέρωσης www.meallamatia.gr και την ανάπτυξη δράσεων πανελλαδικά για την εξοικείωση του κοινού με την αναπηρία.



ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΙΤΣΑΣ


Ο Κώστας Πανίτσας γεννήθηκε το 1960 στο Περιστέρι Αττικής με καταγωγή από τη Λυσσαρέα Γορτυνίας και από το 1964 κατοικεί στον Ίλιον, στη συνοικία της Παλατιανής. Είναι παντρεμένος με την Ζώη Τσέπα και έχει δύο κόρες. Επαγγελματίας ξυλουργός-επιπλοποιός επί σειρά ετών και ενεργός πολίτης από τη νεαρή του ηλικία, συμμετείχε στους αγώνες και τις δράσεις της τοπικής κοινωνίας του Ιλίου. Υπήρξε μέλος της πρωτοβουλίας Αντίστασης και Αλληλεγγύης, της επιτροπής ενάντια στη χωματερή στη Φυλή, συμμετείχε σε επιτροπές κατοίκων ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και της τσιμεντοποίησης του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, αλλά και στη διεκδίκηση δημιουργίας του Πάρκου – Μουσείου Ραδιοφωνίας στις παλιές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.




ΣΟΥΛΗΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ

Ο Σούλης Τσακανίκας γεννήθηκε στο Ίλιον το 1957, είναι παντρεμένος µε την Άντζελα και έχει δύο παιδιά. Αποφοίτησε το 1983 από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νεάπολης στην Ιταλία και από το 1989 έχει φαρμακείο στο Ίλιον. Στα φοιτητικά του χρόνια, στα δύσκολα χρόνια της μεταπολίτευσης, ανέπτυξε πλούσια δράση σαν µέλος του Ρήγα Φεραίου και στη συνέχεια Γραμματέας της πολιτικής κίνησης του Συνασπισμού Ιλίου. Είναι Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου και στο παρελθόν έχει θητεύσει ως αντιπρόεδρος του αντιπρόεδρος του Ε.Α.Κ. Ιλίου, αντιπρόεδρος του Δ.Α.Ο. Ιλίου, µέλος του ∆.Σ. της Δ.Ε.Α.Π. Ιλίου. Έχει διατελέσει Γ.Γ. στον Α.Ο. Ένωση Ιλίου. Δραστήριος στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι εθελοντής υπεύθυνος Φαρμακοποιός του Αλληλέγγυου Κοινωνικού Φαρμακείου Ιλίου.




ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Η Χρυσάνθη Γεωργαντά είναι σύμβουλος Σταδιοδρομίας (Μ.Sc.) με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό της Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Ιδρύτρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Career Sign», διαθέτει πολυετή εθελοντική δράση ενώ κατέχει και επάρκεια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Εργάστηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και στη συνέχεια σε φορείς επαγγελματικού προσανατολισμού. Σήμερα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Όνειρό της είναι να μπορέσει να συνεισφέρει στην κοινότητα των ΑμεΑ, βοηθώντας τους στην επαγγελματική τους πορεία.