Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΑΡΚΙ: Η Υγεία στο εκτελεστικό απόσπασμα ή πώς οδηγούν μεθοδευμένα στό κλείσιμο το ΙΚΑ - Κ.Υγείας Ιλίου

Οι ευθύνες τού Δημάρχου Ιλίου και της κυβέρνησης.

'Ολοι οι δημότες και οι εργαζόμενοι του Ιλίου πρέπει να μάθουν την αλήθεια:

Το ΙΚΑ -Κ.Υ Ιλίου οδηγείται με μεθοδευμένο τρόπο σε κλείσιμο.

. Το ΙΚΑ-Κ.Υ Ιλίου μέχρι τον Μάρτιο του 2014 είχε 40 γιατρούς .

.Σήμερα έχουν απομείνει μόνο 16 γιατροί!! ελαχίστων ειδικοτήτων ,που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τεράστιες ανάγκες του κόσμου.

-Από αυτούς δύο [2] αποχωρούν έως τέλος του 2019.Η μία είναι μικροβιολόγος και το μικροβιολογικό εργαστήριο ουσιαστικά κλείνει χωρίς γιατρό.

-'Ενας γιατρός απουσιάζει 2-3 φορές την εβδομάδα λόγω υποχρέωσης στα ΚΕΠΑ[επιτροπές αναπηρίας].΄'Αλλος έρχεται 3 φορές την εβδομάδα.

-Συμβασιούχος γιατρός με διετή σύμβαση απολύεται τον Μάρτιο του 2020.

-Δύο γιατροί συνταξιοδοτούνται το 2020 ,ο ένας ακτινολόγος, κλείνει καί το ακτινολογικό εργαστήριο.

-Σε δυο -τρία χρονια συνταξιοδοτούνται σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι 11 γιατροί. Σύμφωνα με τον νόμο απαιτούνται περίπου 50 γιατροί!

-'Υπάρχουν 4 νοσηλεύτριες ,μιάς η σύμβαση λήγει το Μάρτιο 2020 και απολύεται.Το ίδιο και με διοικητική υπάλληλο ,απολύεται το 2020.

Νέοι γιατροί ΔΕΝ διορίζονται.Αποτέλεσμα?Το ΙΚΑ θα κλείσει χωρίς γιατρούς.

Κανένας σε κυβέρνηση ,αρμόδια υπουργεία και Δήμο ,δέν ενδιαφέρεται άν ζούμε ή άν πεθαίνουμε σ αυτό τον τόπο.

Η δημοτική αρχή δέν είναι υπεύθυνη μόνο να φυτεύει λουλούδια στίς πλατείες

και να εισπράττει φόρους τους οποίους αυξάνει, όπως έκαμε στο πρόσφατο Δ.Σ στις 17-10-2019.'Η Υγεία,η Παιδεία ,το περιβάλλον ,οι συνθήκες που ζούν οι δημότες είναι στίς βασικές αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του δήμου.Μήν χρησιμοποιήσει ο δήμαρχος σάν δικαιολογία ότι δεν υπόκειται στίς υποχρεώσεις του η υπόθεση της υγείας .Γιατί πως εξηγεί το γεγονός της διαφήμισης -γιατί για διαφήμιση πρόκειται -με αεροπανό, ''παροχής'' ιατρικών υπηρεσιών?Λές και η υγεία είναι υπόθεση ψηφοθηρίας.

Πώς εξηγεί την ''προσφορά'' εξετάσεων για πνευμονολογικά προβλήματα , καρκίνου του μαστού ,διαβήτη,αιμοληψίες κλπ την στιγμή που πρέπει να γνωρίζει ότι οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται απο το τοπικό ΙΚΑ -ΚΥ Ιλίου?Τελικά είναι υποχρέωσή του ή όχι η υγεία?O ίδιος λέει πώς είναι!!!

Οδήγησαν υποχρεωτικά και συνειδητά στην έξοδο τούς γιατρούς που υπηρετούσαν πάνω απο 20 χρόνια και ΔΕΝ προσέλαβαν άλλους στη θέση τους.

Επιτρέπουν όμως σε γιατρούς του ΕΣΥ να δέχονται ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία και να αμείβονται απο τους ασθενείς!!!Ταυτόχρονα αντί να προσλάβουν γιατρούς προσλαμβάνουν 1500 αστυνομικούς.Μπράβο!

Το ΙΚΑ-Κ.Υ Ιλίου σήμερα λειτουργεί σάν ''φάντασμα '' ειδικά στο απογευματινό ωράριο με ένα ή δύο γιατρούς και όλοι καμώνονται πως ΔΕΝ γνωρίζουν.

Γνωρίζουν πολύ καλά και κρύβονται απο τις ευθύνες τους.

-Ποιός -εν προκειμένω, και η δημοτική αρχή -δεν γνωρίζει οτι στο ΙΚΑ-Κ.Υ Ιλίου υπάρχουν πολύ λιγότεροι απο τους μισούς γιατρούς απο αυτούς που προβλέπει ο Νόμος? Γιατί?

-Ποιός δεν γνωριζει και γιατί, ότι ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι γυρίζουν με ένα βιβλιάριο στο χέρι για να βρούν γιατρό?

'Ολοι οι ''αρμόδιοι'' το γνωρίζουν ,αλλά συνεχίζουν να διαλύουν συνειδητά και μεθοδευμένα τη δημόσια υγεία ,στέλνοντας ένα ολόκληρο λαό στο ''βωμό''της ''αγίας ''ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Τι κάνει λοιπόν ο Δήμος για την κατάρρευση της υγείας στο 'Ιλιο?

-Είμαστε στο 10ο έτος κοινωνικού κανιβαλισμού και αντιμετωπίζουμε μετά

τη περιβόητη ''έξοδο'' από τα μνημόνια σάν λαός μια τραγική ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση.Η μνημονιακή λαίλαπα έχει σαρρώσει οποιαδήποτε φροντίδα για την υγεία .Το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει.

-Λένε οτι τελείωσαν με την τρόικα ,αλλά ακόμα και ΤΩΡΑ οι ντόπιοι υποτακτικοί τους φροντίζουν να δίνουν δισ. εγγυήσεις στους τραπεζίτες που μάς πετάνε απο τα σπίτια μας, αλλά''ξεχνάνε''τις προσλήψεις στην Υγεία και Παιδεία.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν την δραματική κατάσταση πού επικρατεί.

-Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τις 45.000!!!!

-Το 2008 η δημόσια δαπάνη γιά την υγεία στην Ελλάδα ήταν 9,8% του ΑΕΠ.

Σήμερα μετά τρία μνημόνια είναι μόλις 5% του ΑΕΠ.

'Ολες οι μνημονιακές κυβερνήσεις , συμπεριλαμβανομένων αυτών τού Τσίπρα και Μητσοτάκη διέλυσαν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ,καί έτσι κατέρρευσαν όλα τα υποβαθμισμένα πολυιατρεία του ΙΚΑ Ιλίου , Αγ. Αναργύρων και Πετρούπολης.

Αυτή είναι η αλήθεια για την υγεία στο ΙΛΙΟΝ ,αλλά και σε όλη τη χώρα.

'Εμείς της Αριστερής Κίνησης Ιλίου [ΑΡ.Κ.Ι],δέν μπήκαμε στίς δημοτικές εκλογές απλά για να συμμετέχουμε στα fake news Δ.Συμβούλια. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε μαζί σας και να εμποδίσουμε αυτό το έγκλημα διαρκείας στην υγεία,την παιδεία ,το περιβάλλον.

-Να απαιτήσουμε μαζί ,εργαζόμενοι- άνεργοι σε κάθε γειτονιά να διοριστούν γιατροί στο τοπικό ΙΚΑ-Κ.Υ Ιλίου

-ΟΧΙ στη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας[ΕΣΥ]

-Να κινητοποιηθούμε όλοι ενάντια στο καθοδηγούμενο -μεθοδευμένο κλείσιμο τού ΙΚΑ-Κ.Υ Ιλίου.



http://aristeri-kinisi-iliou.blogspot.com ,τηλ. 6987 906 622

Δημοτική Παράταξη

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ [ΑΡ.Κ.Ι]