Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

To «ευχαριστώ» του Κώστα Κάβουρα στον Νίκο Ζενέτο για το μουσείο της ΕΡΤ στην Ραδιοφωνία

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Ιλίου, κ. Ζενέτο, που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο - παρά την αρχική του πρόθεση να πλήξει την Αλληλέγγυα Πόλη - πίστωσε στη δημοτική μας παράταξη την αποτελεσματικότητά της αναφορικά με το θέμα του Πάρκου-Μουσείου Ραδιοφωνίας, όπου με ρεαλιστικές προτάσεις κατάφερε να πείσει την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου της προηγούμενης κυβέρνησης και την τότε διοίκηση της ΕΡΤ για την αναγκαιότητα ανάπλασης του χώρου και την απόδοσή του στους πολίτες.


Να αναγνωρίσουμε κι εμείς από την πλευρά μας το γεγονός ότι πέραν της εξαγγελίας, η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην πλήρη ωρίμανση του έργου με την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών και τη δέσμευση ποσού 2 εκατομμυρίων ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την υλοποίησή του, ολοκληρώνοντας μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όλα τα απαραίτητα βήματα για την δημοπράτηση του έργου.

Επιπλέον, να τονίσουμε ότι το πραγματικό πρόβλημα του Δημάρχου Ιλίου είναι ότι πολύ γρήγορα αποδειχτήκαμε πολύ πιο αποτελεσματικοί από τον ίδιο που εδώ και δεκαετίες δεν κατάφερε να διεκδικήσει ένα τέτοιο έργο ουσίας για την πόλη μας. Ωστόσο, να επισημάνουμε στον κ. Ζενέτο ότι αν ψάχνει υπαίτιο για την μη ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας να τον αναζητήσει στους νέους πολιτικούς του φίλους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ας αναλάβει λοιπόν ο ίδιος έστω μία πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο θέμα πιέζοντας τους αρμόδιους, συγκεκριμένα το νυν Υπουργό, κ. Πέτσα, και το νυν Πρόεδρο της ΕΡΤ, κ. Ζούλα, κι ας αφήσει τις εξυπνάδες γιατί κάποια πράγματα, όπως το συγκεκριμένο έργο, δεν προσφέρονται για μικροπολιτική.

Κώστας Κάβουρας,
Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον

*Δείτε το επίμαχο βίντεο για την ΕΡΤ από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου