Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Αλληλέγγυα Πόλη: Κωφεύει η δημοτική αρχή στο Ίλιον μπροστά στα προβλήματα των κωφών και βαρήκοων συμπολιτών μας

Εξυπηρέτηση κωφών και βαρήκοων πολιτών στο Ίλιον;
Πολλές οι άγνωστες λέξεις για τη διοίκηση Ζενέτου!


Προεκλογικά, η δημοτική αρχή του Ιλίου, αναγκασμένη από την κοινωνική ατζέντα συζήτησης που είχε επιβάλει στο Δήμο μας η δημοτική κίνηση της Αλληλέγγυας Πόλης, προσπάθησε να βάλει διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα στην κεντρική ομιλία του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου, από μη επαγγελματία διερμηνέα βέβαια – κάτι που θεσμικά δεν επιτρέπεται –, αλλά πολλοί χαρήκαμε σκεπτόμενοι ότι κάτι αλλάζει.

Εν το μεταξύ, η συνεργασία της Δημοτικής Κίνησης της Αλληλέγγυας Πόλης με το πρακτορείο διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας «Hands Up» είχε καθιερωθεί!

Τελικά δεν αλλάζει κάτι, αλλά βουλιάζει στη μετεκλογική αλαζονεία, στις φιέστες και στις αόριστες υποσχέσεις.

Μια ακόμη απόδειξη;

Στις 5 Δεκεμβρίου 2019, ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Αυγουλάς, ρώτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, απευθυνόμενος στην αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Αλεβίζου, η οποία είχε και πρόσφατη θητεία ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών στο Ίλιον, ποιος είναι ο σχεδιασμός του Δήμου Ιλίου για την εξυπηρέτηση των συνδιαλλαγών των συμπολιτών μας με ακουστική αναπηρία, στα ΚΕΠ και στις υπηρεσίες του Δήμου;

Μάλιστα, ο κ. Αυγουλάς, ανέφερε ενδεικτικά, το παράδειγμα του Δήμου Χαλανδρίου, ο οποίος κάνει μαθήματα Νοηματικής σε υπαλλήλους του για να εξυπηρετούν καλύτερα τους συμπολίτες μας με ακουστική αναπηρία, καθώς και το παράδειγμα του Δήμου Κορυδαλλού όπου απλά, εγκαταστάθηκε ένα τάμπλετ και μέσω βιντεοκλήσης, δωρεάν εξυπηρετείται ο πολίτης μέσω του κρατικού προγράμματος διερμηνείας του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών.

Καμία απάντηση, κανένας σχεδιασμός, καμιά πρόβλεψη για τους συμπολίτες μας με αναπηρία που ζουν στο περιθώριο χωρίς να φταίνε, από τη διοίκηση του κ. Ζενέτου.

Τα ίδια και στην επόμενη συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Άσε να το σκεφτούν, να κατανοήσουν το πρόβλημα και να οργανωθούν και θα μας απαντήσουν», λέγαμε και ελπίζαμε. Αλλά πώς να ασχοληθείς με θέματα που δε σε αγγίζουν;

Κάπου βέβαια, ο κ. Δήμαρχος μας είχε αναφέρει πως έχει προϋπολογίσει 25.000€ για ανακατασκευή της ιστοσελίδας του Δήμου, ώστε αυτή να γίνει φιλική στα ΑμεΑ. Θα επανέλθουμε και σε αυτό!

Προς το παρόν, υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή στο Ίλιον, επιλέγει να διατηρεί μόνο μια θέση στάθμευσης ΑμεΑ σε ολόκληρη την πόλη και πολλά μη προσβάσιμα κτίρια δημοτικών υπηρεσιών!