Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Το Χρηματιστήριο Αθηνών επισκέφθηκαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ιλίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών πραγματοποίησαν μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Ιλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Maths everywhere” αλλά και μαθητές της Γ΄Λυκείου που παρακολουθούν τον Προσανατολισμό Οικονομίας και Πληροφορικής.


Οι μαθητές, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές Βασιλική Κοσμάτου (Φυσικής Αγωγής), Χρυσανθίδου Καλλιόπη (Πληροφορικός) και Σπύρο Γκέγκα (Μαθηματικός), ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στη χρηματιστηριακή αγορά, που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.
Στο πλαίσιο αυτό, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν χρηματοοικονομικές έννοιες, όπως ο τρόπος λειτουργίας μιας εταιρείας, οι επενδύσεις αλλά και η άντληση κεφαλαίων μέσω τραπεζικού δανεισμού και μετοχών.
Μέσα από τη συζήτηση κατανόησαν ότι οι διακυμάνσεις των τιμών των μετοχών μεταβάλλουν το χρηματοοικονομικό πλούτο των νοικοκυριών ενώ, από την άλλη πλευρά, η χρηματιστηριακή αγορά είναι σε θέση να παίξει σημαντικό ρόλο στην αναδιάρθρωση της οικονομίας και στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για την ανάληψη παραγωγικών επενδύσεων.

Με πληροφορίες από doxthi.gr