Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ίλιον: Γλέντι, ξεφάντωμα και παράδοση στο Καρναβάλι 2020 (Photos)

Με χρώματα, μουσική και τα πιο όμορφα στολίδια του ντύθηκε το Σαββατοκύριακο το Ίλιον, σε ένα ξεχωριστό Καρναβάλι με πρωταγωνιστές τα παιδιά, αλλά και το γλέντι, την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, μουσικές διαδρομές, παρελάσεις και συναυλίες.

Το βράδυ του Σαββάτου, εκατοντάδες πολίτες, με οδηγό τους Συλλόγους και συνοδεία ζωντανής μουσικής, ταξίδεψαν με αποκριάτικα δρώμενα σε όλη την Ελλάδα, διασκέδασαν με τα σκωπτικά τραγούδια κάθε τόπου και γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα στα περίπτερα των Συλλόγων.

Επίκεντρο όλων των εκδηλώσεων αποτέλεσε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με τη συμμετοχή σχολείων, εθνικοτοπικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων. Εκατοντάδες καρναβαλιστές με ευφάνταστες στολές δημιούργησαν ένα πολύχρωμο ανθρώπινο μωσαϊκό που απλώθηκε στο κέντρο αλλά και σε γωνιές της πόλης, παρασύροντας τους πολίτες σε ένα ξέφρενο γαϊτανάκι χορού, διασκέδασης και κεφιού, αν και η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρότερη σε σχέση με πέρσι παρά τον καλό καιρό που επικρατούσε το πρωί της Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι η παρέλαση φέτος εμπλουτίστηκε με την ομάδα θεάτρου δρόμου «Teatro-Theama», απογειώθηκε από τους ήχους της φημισμένης μπάντας κρουστών Quilombo με βραζιλιάνικους ρυθμούς και εν κινήσει χορογραφίες και κορυφώθηκε με τη μεγάλη συναυλία με τους «Prestige The Band».

Δείτε φωτογραφίες: