Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

"Έγδυναν" τα αυτοκίνητα σε Πετρούπολη, Ίλιον και Καματερό

Ένα εξάρτημα τη μέρα κατηγορούνται πως έκλεβαν από αυτοκίνητα, μάρκας Smart, μέλη σπείρας, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς και τα διέθεταν στη συνέχεια σε μάντρες πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, κερδίζοντας με τον τρόπο αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πετρούπολης, οι οποίοι εξάρθρωσαν την υπόθεση, συνέλαβαν τα ξημερώματα της Δευτέρας δύο Έλληνες, οι οποίοι φέρονται λίγο πριν να είχαν αφαιρέσει τους προφυλακτήρες δυο αυτοκινήτων στην ίδια περιοχή. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμη δυο Έλληνες ως μέλη.

Πρόκειται για τρεις 20χρονους και έναν νεαρό 21 ετών, εκ των οποίων οι δυο Ρομά, οι οποίοι -σύμφωνα με την Αστυνομία- είχαν διαπράξει 15 κλοπές εξαρτημάτων (προφυλακτήρες, φτερά, εξατμίσεις κ.ά.) μέσα σε 15 ημέρες από αυτοκίνητα, μάρκας Smart, σε Πετρούπολη, Ιλιον και Καματερό.

Σε βάρος των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται στην υπόθεση και οι μάντρες που αγόραζαν τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ή ήταν εν αγνοία τους πως ήταν κλεμμένα.

Πηγές: newsit.gr / enet.gr