Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΚΚΕ: Εκδήλωση - συναυλία για τη σωτηρία του πάρκου

Εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το Σάββατο, στις 8.00μμ στο πάρκο «Αντ. Τρίτση» με ομιλητή τον Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.
Εκδήλωση για την υπεράσπιση του πάρκου «Αντ. Τρίτση» διοργανώνουν το ερχόμενοΣάββατο 18 Μάη ο Δυτικός Τομέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ. Θα μιλήσει ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης. Η συγκέντρωση - συναυλία θα γίνει στις 8 το απόγευμα, στο χώρο του πάρκου (δίπλα στο σιντριβάνι). Θα ακολουθήσει συναυλία από το μουσικό συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Η πρωτοβουλία είναι κομμάτι της πολύμορφης δραστηριότητας που έχουν αναπτύξει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όλα αυτά τα χρόνια καλώντας το λαό της δυτικής Αθήνας στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και για τα ζητήματα του πάρκου που αποτελεί γι' αυτούς πραγματική ανάσα. Είναι ένα κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες, προς όλο το λαό να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του πάρκου, να απαιτήσει γενναία χρηματοδότηση του, κόντρα στα σχέδια αξιοποίησης των μεγάλων χώρων πρασίνου από το μεγάλο κεφάλαιο.

Στα Δημοτικά Συμβούλια των όμορων δήμων, στη Βουλή, στους μαζικούς φορείς, στη γειτονιά και αλλού, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όλα αυτά τα χρόνια δίνουν τη μάχη να αποδοθεί το πάρκο στους εργαζομένους της περιοχής με ελεύθερη και δωρεάν χρήση ως χώρος πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής, τονίζοντας ότι είναι στην ευθύνη του εργατικού - λαϊκού κινήματος να διασφαλίσει αυτή την προοπτική. Προβάλλοντας την ανάγκη για επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση του πάρκου από τον κρατικό προϋπολογισμό, για πρόσληψη μόνιμων εργαζόμενων με πλήρη δικαιώματα που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πάρκου, μπαίνοντας εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης και επιχειρηματικής δραστηριότητας με οποιονδήποτε μανδύα και αν αυτή εμφανίζεται.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο του πάρκου από το 2010 είχε και αυτόν τον διεκδικητικό χαρακτήρα, τον οποίο μέσα από τις εκδηλώσεις ανέδειξε και πέρα από τη δυτική Αττική ενώ η εθελοντική δουλειά των μελών της ΚΝΕ αναβάθμισε υποδομές και βελτίωσε την εικόνα του πάρκου «Τρίτση».


Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ