Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ στο Ίδρυμα Αναπήρων


Χθες 21/10 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ των τοπικών Δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Ξανθό υπεύθυνο του κοινοβουλευτικού τομέα υγείας επισκέφτηκε το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων.

Αφορμή αποτέλεσε καταγγελίες για τεράστια προβλήματα που το Ίδρυμα αντιμετωπίζει.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Υποδιοικητή, την Διευθύντρια, εκπροσώπους του Σωματείου και εργαζομένους κατά την περιοδεία τους στα τμήματα του Ιδρύματος.

Το ανωτέρω ίδρυμα ενώ είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ίδρυμα αποκατάστασης της Ελλάδος με ασθενείς από όλη την επικράτεια, διαπιστώθηκε ότι είναι σε πλήρη εγκατάλειψη.

Συγκεκριμένα τα προβλήματα ξεκινούν με την ενσωμάτωση του Ιδρύματος στο Κ.Α.Τ. που αντί να λύσει προβλήματα, στα πλαίσια της υποχρηματοδότησης του συστήματος υγείας, μάλλον τα επιτείνει .Η αδιαφορία του Υπουργείου για ρυθμίσεις που να εκσυγχρονίζουν το νομικό πλαίσιο του ιδρύματος και η αδιαφορία για τους ανθρώπους με αναπηρία εύλογα δημιουργεί το ερώτημα 

- Μήπως ήρθε ο καιρός για την παράδοση του σε ιδιώτες <<επενδυτές>>; Τυχαία ήταν η επίσκεψη του ΤΑΙΠΕΔ ,όπως οι εργαζόμενοι μας ανέφεραν.

Το ίδρυμα βρίσκεται σε ένα χώρο 65 στρεμμάτων με 25.000 τετρ. μέτρα κτίσματα από τα οποία 12.000 είναι ερημωμένα και εγκαταλειμμένα ,που καμιά μέριμνα για ανάπτυξη δεν υπάρχει.

Οι γιατροί είναι απλήρωτοι από 1/1/2013 και στις 31/10/2013 και θα σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, όπως τους έχουν ενημερώσει από την Διοίκηση ,χωρίς να έχει γίνει αντικατάσταση τους από γιατρούς του ΚΑΤ.

Έλλειψη προσωπικού από Φυσιοθεραπευτές, Τραυματιοφορείς, Νοσηλευτικό προσωπικό. (Στη νυκτερινή βάρδια 1 νοσηλεύτρια για 67 ασθενείς 1 τραυματιοφορέας για 120 ασθενείς!!!!!)

Για όλα αυτά τα προβλήματα ο βουλευτής κ. Ξανθός Αντρέας και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε στο σωματείο των εργαζομένων να τα μελετήσουν και να επανέλθουν να τα συζητήσουν στο αμφιθέατρο με τους εργαζομένους αλλά και να ενημερώσουν τους ασθενείς και τα Σωματεία των ΑΜΕΑ.