Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Πάνος Κουτσιανάς: «Σπάσαμε το φόβο, νικήσαμε τον αυταρχισμό»

Με αφορμή τον αγώνα των κατοίκων του Ιλίου για την αποκαθήλωση μιας ακόμα κεραίας θανάτου στην οδό Δήμητρας 4, στο Ίλιον, ο επικεφαλής του Αριστερού Σχήματος Ιλίου και υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου Πάνος Κουτσιανάς δήλωσε:

«Tο λαϊκό κίνημα δείχνει τη δύναμή του. Η κεραία αποσυνδέθηκε, ο διωκόμενος οδηγός του γερανού αθωώθηκε, και, παρά την εκ νέου σύνδεση της κεραίας από τους ανάλγητους εκπροσώπους της εταιρείας Vodafone, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου επί της οδού Δήμητρας 4, υπό τη δίκαιη πίεση των συμπολιτών του, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα κατεβάσει, τελικά, την κεραία. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η ενότητα, η μαζικότητα, η δράση, η πίστη και το πάθος όλων μας μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγάλες νίκες απέναντι στα φαινομενικά ανίκητα μεγαθήρια των αδηφάγων επιχειρήσεων και της πολιτικής διαφθοράς» 

Ο υποψήφιος δήμαρχος, ωστόσο, επισημαίνει ότι: «ο αγώνας για να αποδώσει και να δικαιωθεί απαιτεί συνέχεια και συνέπεια. Γι΄ αυτό το Αριστερό Σχήμα Ιλίου συνεχίζει να καλεί τους συμπολίτες του Ιλίου στα δημοτικά συμβούλια, για να πιέζουν τη δημοτική αρχή, αλλά και να συνειδητοποιούν άμεσα ότι δεν είμαστε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ίδιοι».

Αναφερόμενος στην ολοένα και μεγαλύτερη παρουσία κινηματικών και αυθεντικά λαϊκών δράσεων στο δήμο Ιλίου, ο επικεφαλής του Αριστερού Σχήματος Ιλίου Πάνος Κουτσιανάς αναφέρει: «Νοιώθω χαρούμενος, περήφανος και δικαιωμένος, γιατί οι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται μέρα την ημέρα ότι ο μόνος δρόμος για κατακτήσεις είναι οι αγώνες. Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου η λαϊκή εντολή ήταν να κατέβει η κεραία και κατέβηκε. Την Πέμπτη 13 Μαρτίου η λαϊκή εντολή ήταν να αθωωθεί ο οδηγός του γερανού και αθωώθηκε. Την Κυριακή 17 Μαρτίου ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της κεραίας, αντιλαμβανόμενος το δίκαιο αίτημα των συμπολιτών του, δήλωσε ότι θα την αποσυνδέσει και θα την αφαιρέσει ο ίδιος. Αύριο η λαϊκή εντολή θα είναι η αλλαγή της εθελόδουλης δημοτικής αρχής του Ιλίου, που στα λόγια είναι πάντα κοντά στους πολίτες αλλά στην πράξη στηρίζει απόλυτα την τρόικα και τη φαύλη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Και θα αλλάξει».