Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα καταστήματα σε όλες τις γειτονιές των μεγάλων αστικών κέντρων, πληθαίνουν οι σχετικές διαφημίσεις στα ΜΜΕ, ενώ ανάλογα διαφημιστικά έντυπα κυκλοφορούν σε στάσεις και σταθμούς του μετρό.
Οι συνέπειες της ανεργίας, της κρίσης και των μισθολογικών περικοπών σπρώχνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων και τιμαλφών.
Πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή επερώτηση του βουλευτή Κιλκίς Γ. Φραγγίδη, αφήνοντας υπόνοιες ότι ορισμένα από αυτά τα καταστήματα ίσως λειτουργούν επί της ουσίας ως παρατράπεζες. Πολλά ενεχυροδανειστήρια δέχονται ακριβά ρολόγια, ακόμα και αυτοκίνητα, σκάφη και οικόπεδα.
Οι πολίτες που καταφεύγουν σε αυτού του είδους τις «υπηρεσίες» καλούνται να καταβάλουν τοκισμένο το ποσό εντός μηνός ώστε να ανακτήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.
Πολλοί, λυγισμένοι από τα οικονομικά τους προβλήματα, δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν. Ετσι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επαγγελματιών που μίλησαν στο «Εθνος της Κυριακής», στην τελική κατοχή τους περιέρχεται περίπου το 1/3 του συνόλου των ενεχύρων.
Πολλοί πολίτες προτιμούν το κρατικό ενεχυροδανειστήριο που λειτουργεί υπό την αιγίδα των ΕΛΤΑ στην οδό Πεσμαζόγλου.
Ούτε τα βόρεια προάστια αποτελούν εξαίρεση του κανόνα που θέλει την οικονομική κρίση να απλώνει το βαρύ πέπλο της πάνω από κάθε γωνιά της χώρας.
ΠΗΓΗ: fimotro.blogspot.com
ΠΗΓΗ: fimotro.blogspot.com