Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Τα συν και πλην του 2019 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Ιλίου

Το Ilion News, αποχαιρετώντας την χρονιά που έφυγε, θέλησε να κάνει την δική του καταγραφή για τα Συν και τα Πλην των επικεφαλής των εκλεγμένων δημοτικών παρατάξεων του Ιλίου, για το 2019:

Νίκος Ζενέτος:
Συν: Εξελέγη για 4η συνεχόμενη φορά Δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου αποδεικνύοντας ότι στο Ίλιον δεν έχει δυνατό αντίπαλο.
Πλην: Οι πρόσφατες αλλαγές στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου, όπου βρήκε απέναντι σύσσωμη την αντιπολίτευση και το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων του Δήμου, τον οποίο κατηγόρησαν για προκήρυξη φωτογραφικών θέσεων, παρότι κατάφερε να το περάσει μετά από δύο αναβληθέντα δημοτικά συμβούλια, παραμένει ένα μεγάλο αγκάθι για την συνέχεια...


Αντώνης Κακούρης:
Συν: Παρότι η δημοτική του παράταξη πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, στο Δημοτικό Συμβούλιο ασκεί πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση, διαψεύδοντας μέχρι τώρα τις κασσάνδρες που έλεγαν προεκλογικά ότι στα Δημοτικά Συμβούλια θα αποτελεί ουρά της παράταξης Ζενέτου.
Πλην: Η μη τήρηση του ενός λεπτού σιγή στο Δημοτικό Συμβούλιο στην μνήμη του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, έκανε πανελλαδική αρνητική αίσθηση, όταν ακόμα και η παράταξη της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (για τους δικούς της λόγους ή μη) τήρησε το ενός λεπτού σιγή.


Κώστας Κάβουρας: 
Συν: Η εκ νέου υποψηφιότητά του ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλληλέγγυα Πόλη, απέδειξε ότι η αρχική του υποψηφιότητα στις εκλογές του 2014 -παρότι ήδη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ- δεν ήταν «ένα πυροτέχνημα» στην τοπική αυτοδιοίκηση, ασκώντας σε κάθε δημοτικό συμβούλιο γόνιμη αντιπολίτευση.
Πλην: Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ίλιον συγκράτησε τις δυνάμεις του (40,11%) έχοντας καθιερωθεί  σταθερά ως 1ο κόμμα τα τελευταία χρόνια στον Δήμο, η δημοτική του παράταξη δεν κατάφερε να μπει στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.


Νίκος Σταματόπουλος: 
Συν: Επιτέλους το Κομουνιστικό Κόμμα ανανέωσε το ψηφοδέλτιό του στην περιοχή, θέτοντάς τον ως επικεφαλής της Δημοτικής του παράταξης, δίνοντας το κλειδιά στην νέα γενιά.
Πλην: Δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν για αύξηση των ποσοστών της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρά τις πολιτικές συγκυρίες (απώλειες ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά του, διάσπαση ΛΑΕ κτλ).

Πάνος Κουτσιανάς:
Συν: Παρά την διάσπαση εντός της δημοτικής του παράταξης με τον Γεωργίου να κατεβάζει δική του παράταξη, δεν του στοίχισε σε μεγάλες εκλογικές απώλειες.
Πλην: Η μετονομασία της δημοτικής του παράταξης από Αριστερό Σχήμα Ιλίου σε Ασυμβίβαστο Ίλιον, δεν φαίνεται να κέρδισε και πολλά, πολιτικά.

Δημήτρης Γεωργίου:
Συν: Κατάφερε με το καλημέρα να αποσπάσει 1.73% στις εκλογές και να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την απλή αναλογική.
Πλην: Αντί να στηρίξει το Ασυμβίβαστο Ίλιον ισχυροποιώντας την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, θέλησε να κάνει την δική του κομματική καταγραφή.