Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Χρ. Στεργίου: Μερικά ερωτήματα με αφορμή την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου του Δήμου Ιλίου

Τον δημόσιο προβληματισμό του εκφράζει ο συνδημότης και πρώην κολυμβητής, Χρήστος Στεργίου, μέσω ανάρτησής του -την οποία κοινοποιεί και στο ilion-news.gr-, με αφορμή την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου του Δήμου Ιλίου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Κάνω αυτή την ανάρτηση για να προβληματίσω λίγο τους δημότες αλλά και την ηγεσία του Δήμου Ιλίου καθώς πέρυσι πριν τις εκλογές εγκαινιάστηκε το κλειστό κολυμβητήριο (στο οποίο πήγαινα από το 1996 έως το 2010). έκλεισε για κάποια χρόνια και στα εγκαίνια είπαν ότι το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει κανονικά.. μετά φήμες έλεγαν ότι τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμο. Ούτε τον Οκτώβριο ήταν έτοιμο. 

Αυτή η καθυστέρηση έκανε τους γονείς όπως και μένα να γράψουμε τα παιδιά σε άλλο κολυμβητήριο, συγκεκριμένα στο κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων. 

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από πολύ περισσότερο χρόνο πληρώνουμε και βενζίνη περισσότερο. Ωστόσο στο Κολυμβητήριο άνω Λιοσίων υπάρχει μια οργάνωση που δεν υπάρχει σε άλλα κολυμβητήρια. 

Κατά αρχήν υπάρχει μέριμνα οι πολύτεκνοι να έχουν μειωμένη συνδρομή και τα παιδιά τους να πληρώνουν συνδρομή μόνο τα 2 όλα τα υπόλοιπα παιδιά πηγαίνουν δωρεάν και ας μην είμαστε δημότες άνω Λιοσίων. 

Στο Κολυμβητήριο Ιλίου όμως λένε εγγραφή 20 ευρώ και μέχρι το Μάρτιο δεν πληρώνει κάποιος . (Για μένα άδικο αυτό να πληρώνουν όλοι 20 ευρώ καθώς οι πολύτεκνοι πάντα έχουν κάποια έκπτωση που από ότι ξέρω δεν προβλέπεται! Επίσης 20 ευρώ είναι μεγάλο ποσό εγγραφής που δεν υπάρχει σε υπόλοιπους δήμους.

Ακόμη θεωρώ λάθος να μην έχει ανακοινωθεί η τιμή που θα πληρώνει κάποιος για να αποφασίσει αν θα κάνει την εγγραφή. 

Αν είναι συμφέρουσα ή όχι. Γιατί αν κάποιος πάει το παιδί του η και ο ίδιος σε άλλο Κολυμβητήριο και φύγει και γραφτεί στο δικό μας κολυμβητήριο αν μετά δεν τον συμφέρει, γιατί να ξαναφύγει να πληρώσει πάλι εγγραφή αλλού; 

Επίσης στο κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων υπάρχουν κοπέλες τόσο στα αποδυτήρια μικρών αγοριών όσο και στα αποδυτήρια μικρών κοριτσιών που αναλαμβάνουν το μπάνιο γδύσιμο πρίν την προπόνηση και μπάνιο ντύσιμο μετά την προπόνηση . Ένας γονέας με 2 παιδιά θέλει 20 λεπτά την προπόνηση να τα κάνει αυτά και εκεί δεν χρειάζεται. Αφήνει τα παιδιά του και τα παίρνει έτοιμα. 

Να σημειωθεί ακόμη ότι στο Κολυμβητήριο άνω Λιοσίων έχει 4 αποδυτήρια που σημαίνει ότι ένας γονέας μπορεί να φέρει τα παιδιά του να κολυμπήσουν και την ίδια ώρα να κάνει και αυτός κολύμβηση (καθώς δεν συναντιούνται οι ενήλικες με τα μικρά παιδιά (με την ύπαρξη 4 αποδυτηρίων).

Θεωρώ ότι:

α) πρέπει να ανακοινωθούν άμεσα οι συνδρομές παιδιών, ενηλίκων , πάντα με γνώμονα τα κριτήρια όπως σε άλλους δήμους : πχ πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, άνεργοι κλπ. Ως πρώην ταμίας της τράπεζας Eurobank θυμάμαι ότι υπήρχαν συνδρομές 8 και 10 ευρώ (πχ άνεργοι).

β) θα πρέπει οι τιμές αυτές να είναι πολύ χαμηλότερες από τις τιμές που θα έδιναν οι δημότες σε άλλο Κολυμβητήριο άλλου Δήμου. Δεν δικαιολογείται να πηγαίνουν δημότες στο Κολυμβητήριο Περιστερίου με χαμηλότερη τιμή από ότι αν πάνε στο Κολυμβητήριο του Δήμου. (Το λέω αυτό γιατί κάτι άκουσα για τιμές που θα κυμαίνονται από 30-35 ευρώ για ενήλικες, αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο περιμένω επίσημη θέση) . Οι τιμές αυτές θεωρώ ότι θα πρέπει να έχουν συμβολικό χαρακτήρα και όχι εισπρακτικό.. για να μπορούν οι δημότες να πηγαίνουν στο κολυμβητήριο μας και όχι στο Κολυμβητήριο Περιστερίου που είναι πολύ οικονομικό..

γ) ως πρώην κολυμβητής του Κολυμβητικού συλλόγου ΚΑΟ Ίλιον θέλω να πω ότι είχα πάρει αρκετά μετάλλια τόσο εγώ όσο και άλλοι αθλητές του συλλόγου που πολλοί από αυτούς πήραν πολύ περισσότερα μετάλλια από μένα σε αγώνες σε ολόκληρη την Ελλάδα και έκαναν γνωστό το Δήμο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ο ΚΑΟ Ίλιον να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός κολυμβητικός συλλόγος ο οποίος έχασε πολλά μέλη του με το κλείσιμο του Κολυμβητηριου του Δήμου και τη μετακόμιση στο Κολυμβητηριο άνω Λιοσίων.

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω καλά τον προπονητή Αποστολή Θεοδοσίου, έμαθα σήμερα ότι ζητά ο Δήμος 15 ευρώ την ώρα μια διαδρομή . Οπότε ο σύλλογος αν έχει τη διαδρομή αυτή για 3 ώρες τη μέρα, θα δίνει για 6 μέρες τη βδομάδα 1080 ευρώ το μήνα; Γιατί αυτό; Γιατί σε άλλους δήμους οι σύλλογοι στηρίζονται δωρεάν και δεν πληρώνουν τίποτα στο Δήμο τους; Οποίος γνωρίζει υπεύθυνα ας απαντήσει στα ερωτήματα και στις τοποθετήσεις μου.»

Ιανουάριος 2006, βράβευση του Χρήστου Στεργίου από τον δήμαρχο Νίκο Ζενέτο

1996 ως 2010, και με πάνω από 30 μετάλλια για τον συμπολίτη μας, Χρήστο Στεργίου