Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Εκδήλωση για την Υγεία πραγματοποίησε η Αριστερή Κίνηση Ιλίου


Με θέμα  Η  κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας  και  πως  μεθοδεύεται το κλείσιμο του Κέντρου Υγειας [Κ.Υ-ΙΚΑ Ιλιου] πραγματοποιήθηκε με επιτυχεία συγκέντρωση – συζήτηση την Παρασκευή  31 Ιανουαριου  2020  στα  γραφεία  της  ΑΡ.Κ.Ι.

Στην συγκέντρωση και την συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν περισσότεροι απο 200 δημότες  του Ιλίου που ''κατελαβαν'' και τις σκάλες του κλιμακοστασίου έξω από τα γραφεία του ΑΡΚΙ. Στην συγκέντρωση μίλησαν γιατροί που εργάζονται σήμερα και παλεύουν για το Εθνικό Σύστημα Υγειας  τόσο στο Ιλιον και στην Δυτική Αθήνα.

Στο τέλος της συνάντησης όπου συζητήθηκαν διάφορες ιδέες αγωνιστικής παρέμβασης για την διάσωση του Κέντρου Υγείας Ιλίου συμφωνήθηκε ομόφωνα το ακόλουθο Ψήφισμα :

Εμείς οι συγκεντρωμένοι σήμερα στην εκδήλωση ενάντια στο κλείσιμο του ΙΚΑ Ιλίου
·     Προειδοποιούμε τους δημότες Ιλίου και των γύρω περιοχών για την σταδιακή και μεθοδευμένη συρρίκνωση/αποδυνάμωση του ΚΥ – Ιλίου που οδεύει με φανερό πλέον τρόπο στο οριστικό του κλείσιμο από την έλλειψη γιατρών και εργαστηρίων.
·     Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς που έχουν την απόλυτη ευθύνη, αλλά και την αδιαφορία του Δήμου Ιλίου, γι' αυτή την εφιαλτική επικείμενη κατάληξη.
·     Καλούμε τους εργαζόμενους και τους δημότες Ιλίου, να αποτρέψουμε αυτή την “καταδίκη” στην οποία οδηγούμαστε οσοι εξακολουθούμε να παλεύουμε και να δουλεύουμε για το δημόσιο σύστημα υγείας, απέναντι στα συμφέροντα των μεγαλογιατρών του συστήματος ιδιωτικής υγείας.
Η κατάσταση αυτή στο “ΙΚΑ” Ιλίου αποτελεί μια απλή περίπτωση αυτού που συμβαίνει σ' ολόκληρο το σύστημα Δημόσιας Υγείας στην χώρα.
Στην πραγματικότητα δέκα χρόνια μετά την “είσοδό” μας στα μνημόνια και την υποτιθέμενη “έξοδο” από αυτό, παραμένουμε σε ενα περιβάλλον κοινωνικού κανιβαλισμού  με την Δημόσια Υγεία να γίνεται θυσία στις ανάγκες των ιδιωτικών κέντρων υγείας και των φαρμακοβιομηχανιών.
Αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τις 45 χιλιάδες !!!
Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση προσλαμβάνει 1500 αστυνομικούς και αφήνει τα ΙΚΑ να κλείνουν από έλλειψη προσωπικού.
Αυτό σημαίνει ότι είναι αδύνατον να ανταποκριθούν οι υπάρχουσες υπηρεσίες της ΠΦΥ του ΕΣΥ στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού αλλά και των προσφύγων και μεταναστών.
Και σαν να μην φθάνουν αυτά οι “μεγαλογιατροί” του ιδιωτικού συστήματος υγείας ζητούν από την κυβέρνηση να “χτυπήσει” τις δομές αλληλεγγύης όπως είναι τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης, κ.α. 
·     Κάτω τα χέρια από το “ΙΚΑ” Ιλίου - Να διοριστούν άμεσα γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΚΥ -ΙΚΑ Ιλιου
·     Να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους δημότες η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Ιλιου.
·     ΟΧΙ στην κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
·     Κάτω τα χέρια από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου και όλα τα ΚΙΑ.